Felsökning moderkort problem på en Dell XPS M1330

June 8

Felsökning moderkort problem på en Dell XPS M1330


Moderkortet fungerar som en av datorns centrala komponenter, och kan vara den dyraste bärbara komponent för att ersätta. Innan jag avslutar ett moderkort defekt, bör du först utföra några felsökningssteg för att fastställa källan till din Dell XP M1330 problem. Dell Diagnostics, ett verktyg som ingår i M1330, skannar din dator för alla hårdvarurelaterade problem och ger en felkod och förklaring av hur man löser problemet. Uppdatera BIOS kan också reparera eventuella fel som verkar vara moderkort relaterade.

Instruktioner

Använd Dell Diagnostics

1 Anslut nätadaptern till din Dell XPS M1330. Anslut den andra änden av nätadaptern till ett vägguttag.

2 Tryck på "F12" när bildskärmen visar Dell-logotypen. Använd riktningsplattan på tangentbordet för att välja "Diagnostics" från startmenyn.

3 Tryck på "Enter" för att köra Dell Diagnostics. Datorn kommer att köra en preliminär kontroll av systemets enheter.

4 Svara på eventuella frågor som visas på skärmen. Tryck på "Y" om du uppmanas att fortsätta den preliminära bedömningen.

5 Skriv ner eventuella felkoder som visas på skärmen. Kontrollera felkoder på Dells webbplats (se Resurser) för att bestämma roten av felet.

6 Tryck på valfri tangent för att fortsätta till Dell Diagnostics. Välj "Test System." Välj "Extended Test" i menyn.

7 Svara på eventuella frågor som visas på skärmen. "System Diagnostics" kommer att utföra en omfattande genomsökning av din systemenheter.

8 Skriv ner eventuella felkoder som visas på resultatsidan, samt eventuella beskrivningar av problem. Följ instruktionerna på skärmen för att lösa problemet, om det är möjligt.

Flasha BIOS

9 Kontrollera XPS M1330 batteri installeras i viken. Anslut nätadaptern till den bärbara datorns strömuttaget och anslut nätadaptern till ett vägguttag.

10 Slå på datorn och navigera till Dells "Drivrutiner" webbsida. Klicka på "Välj modell" från alternativen.

11 Välj "Bärbara datorer" som produktfamiljen "XPS laptop", eftersom produktsortimentet och "M1330" som modell. Klicka på "Bekräfta".

12 Expandera kategorin "Bios". Klicka på "Dell - BIOS." Expandera "Installationsinstruktioner" och klicka på "Hämta fil till skrivbordet."

13 Läs "exportbestämmelser," klicka sedan på "Ja, jag acceptera detta avtal." Spara filen på skrivbordet. Dubbelklicka på filen för att starta den. Följ anvisningarna på skärmen blinka din Dell XPS M1330 BIOS.

Tips

  • "Utvidgad Test" kan ta upp till en timme eller mer. Du måste vara närvarande vid datorn under denna tid, eftersom testet kräver användarens input.
  • Inte stänga av datorn medan blinkande BIOS. Stänga av datorn kan göra din bärbara dator startas.
  • Koppla inte bort nätadaptern från datorn eller vägguttaget medan blinkande BIOS.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com