Fix för en suddig skärm i Windows Vista

June 2

Fix för en suddig skärm i Windows Vista


Windows Vista använder en teknik som kallas Cleartype för att visa dator teckensnitt så att de visas smidig och tydlig. Tekniken, påslagen automatiskt inom Vista, är tänkt att göra texten mer detaljerad, men Cleartype suddig för många människor, särskilt individer som använder platta bildskärmar och andra LCD-skärmar. Du kan stänga Cleartype av och åtgärda suddiga skärm problem du har med Windows Vista.

Stänga av Cleartype - Metod ett

Högerklicka på Windows Vista "skrivbordet." Välj "Anpassa." Klicka på "Fönsterfärg och utseende." Dialogrutan Fönsterfärg och utseende öppnas. Klicka på "Öppna klassiskt utseende egenskaper för fler färgalternativ." Klicka på "Effekter" i "Inställningar för utseende" låda. Klicka på kryssrutan bredvid formuleringen "Använd följande metod för att utjämna kanterna på skärmteckensnitt" för att välja bort det alternativet. Klicka på "OK" för att stänga dialogrutan Effekter. Du har nu inaktivClearType och repar suddig skärm problem.

Stänga av Cleartype - Metod två

Högerklicka på Windows Vista "skrivbordet." Välj "Anpassa." Klicka på "Fönsterfärg och utseende." Dialogrutan Fönsterfärg och utseende öppnas. Klicka på "Öppna klassiskt utseende egenskaper för fler färgalternativ." Klicka på "Effekter" i "Inställningar för utseende" låda. Klicka på nedåtpilen på "Cleartype" rutan och välj "Standard". Klicka på "OK" för att stänga dialogrutan Effekter. Du har nu inaktivClearType och repar suddig skärm problem.

Stänga av Cleartype - Metod tre

Stäng alla öppna program eller filer. Klicka på "Start". Skriv "regedit" i "Påbörja sökning" rutan. Tryck på "Enter" eller "Return" på datorns tangentbord. Den "Registereditorn" öppnas. Bläddra genom posterna i den vänstra rutan i Registereditorn skärmen till posten "HKEY_CURRENT_USER \ Control Panel \ Desktop." Klicka på posten. Leta reda på posten "FontSmoothingType" i den högra rutan. Dubbelklicka på posten och ändra värdet till "1" Leta reda på posten "FontSmoothing" i den högra rutan. Dubbelklicka på posten och ändra värdet till "1" Klicka på "X" i övre högra hörnet av dialogrutan för att stänga "Registereditorn" ansökan. Klicka på "Start", "Stäng av datorn, att" "Omstart" starta om datorn. Du har nu inaktivClearType och repar suddig skärm problem.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com