Norton Adware.Gen Removal Tools

June 4

Norton, en division av Symantec Corporation, erbjuder ett verktyg som kan ta bort den skadliga koden fil som kallas "adware.gen." Adware.gen kan äventyra säkerheten i ett nätverk och korrupta viktiga operativsystemfiler. Om din dator är infekterad med adware.gen rekommenderar Symantec med hjälp av Norton Power Eraser för att rengöra systemet. Efter adware.gen tas bort från ett system, kan operativsystemet filer behöver återställas.

Norton Power Eraser för Adware.gen Removal

Symantec anger att Norton Power Eraser kan användas för att avlägsna adware.gen filen. Power suddgummit är gratis för nedladdning på Nortons webbplats och ingår i en körbar fil för automatisk installation. Efter nedladdning verktyget installera det genom att dubbelklicka på exe-filen. Öppna verktyget när installationen är klar och välj "Sök efter risker" för att påbörja en genomsökning av ditt system. Låt verktyget tid att lokalisera adware.gen filen när scanningen är klar väljer alternativet för att eliminera alla infekterade filer.

Norton Power Eraser: Post-borttagning Process

Efter att ha använt Norton Power Eraser att eliminera adware.gen från ditt system, bör systemet återstartas. Från du Start-menyn, kör skanna igen för att kontrollera att filen togs bort. Om adware.gen skadade några systemfiler medan det bott på ditt system, kan du märka felmeddelanden under drift eller en kort stund efter att starta datorn. Specifika filer, om de förtecknas i felmeddelanden kan ersättas med hjälp av operativsystemets installationsmedia. Filer vanligen riktade av skadlig kod inkluderar systemfiler som finns i datorns System32 mappen. Du kan ersätta dessa filer genom att kopiera dem från mappen System32 på din installationsmedia och klistra till mappen System32 på datorn.

Norton Bootable Recovery Tool

Symantec ger också ett program som kallas "Norton Bootable Recovery Tool" som gör det möjligt för datorer som drabbats av adware.gen ska återställas från en icke-startbart tillstånd. Återhämtningen verktyget kan laddas ner från Norton och installeras genom dess körbar fil. Till skillnad från Norton Power Eraser, måste återvinning verktyg för att installera återvinning programvara på en USB-enhet, varifrån det kommer att köras och starta om datorn. Installera det här verktyget kräver en ledig USB-enhet och en sekundär, fungerande dator. Efter nedladdning och öppna Bootable Recovery Tool, använd bläddringsfunktionen för att hitta din USB-enhet och låta verktyget för att installera den nödvändiga programvaran på enheten. Norton Power Eraser kan användas för att avlägsna adware.gen gång datorn kommer korrekt starta upp.

Norton verktyg för att förebygga Malware

Malware, såsom filen adware.gen, kan förhindras genom att använda en anti-virus program. Dessa program körs i bakgrunden medan datorn är påslagen och ständigt söka igenom inkommande filer för hot. Symantec tillhandahåller en anti-virus verktyg, Norton Antivirus, men alla ledande anti-virus program bör räcka för att skydda mot adware.gen och tillhörande programvara. Om du använder Norton Antivirus för förebyggande eller planerat underhåll, bör du konfigurera den att kontrollera alla filer på datorn från programmets inställningsmenyn.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com