Microsoft Sharepoint Tutorial

July 30

Microsoft Sharepoint 2007 är ett informationshanteringssystem för lagring och hantering av informationstillgångar. Tillgångarna i förvaret kan vara ganska varierande typ format, men kan förekomma med andra alla format typer i förvaret. Detta gör en tillgång, ett dokument eller ett videoklipp, till exempel, centralt tillgänglig för alla Sharepoint besökarna genom ett GUI (grafiskt användargränssnitt). Användare navigera Sharepoint arkiv från en "hemsida" för webbplatsen. Sharepoint hanterar "versionshantering" (håller kopior) av dokument och andra medier som strömmar till och från förråden, utför realtid innehåll uppdatering, och utför olika granskningsteknik.

Grundläggande Sharepoint program konventioner

Programvaru GUI använder någon form av konstruktion konvent som standardiserar den översta nivån och undernivå sidor av GUI så att användaren griper snabbt utseendet och känslan av ansökan, eller det grafiska användargränssnittet ansökan kan skapa, som handlar om här. Sharepoint är kvalificerade för båda applikations konventioner som sin egen ansökan arkitektur, samt att ge medel för att skapa de konventioner som används av Sharepoint webbplatser Sharepoint programvara hjälper till att skapa. När systemadministratören börjar utforma portalen gränssnittet till förvaret, kommer han eller hon börja med en grundläggande sidmall finns i Sharepoint design mjukvara. Några av de konventioner eller "funktioner" i mallen inkluderar en banner för toppen på sidan med plats för en Sharepoint-webbplats hemsida och undernivå sidtitlar och grafik; en menyrad; och en "snabbstarts" sidofältet som fungerar som ett ämne bunden sidkarta. Det finns flera layoutalternativ för placering av dessa element i förhållande till vad Sharepoint kallar "Web Parts" (unika uppgifter behållare - se följande stycke) att webbplatsen designer kommer använda för att fylla i kroppen av hemsidan och undernivå sidor . Webbplatsen designern använder en given uppsättning av layoutalternativ som lämpar sig för hans eller hennes Sharepoint-webbplatsens användare för att göra konstruktionen så intressant och användbar för de olika behoven hos många användartyper.

Vanliga användningsområden för Sharepoint GUI Portal Web Parts

Systemet webbplats designer samlar webbdelar från webbdelen Gallery för webbplatskonfiguration och integration. Dessa webbdelar, eller "behållare" av text, listan hyperlänkar, kalendrar, bilder, dokumentbibliotek innehållslistor och site map konfigurations visar att ordna och kombinerar diskreta element som blir samlokaliserade genom Sharepoint-webbplatsen. Stora webbdelar inkluderar gruppmeddelanden och en funktion för att upprätthålla uppgiftslistor och spåra uppgifts milstolpar. Det finns också webbdelar för att skapa konfigurerbara kalendrar, liksom om notering projektmöten och andra viktiga projekt eller grupprelaterade datum tillsammans med en behållare som används av gruppmedlemmarna att lista länkar användbara webbadresser för användning av besökare och ett dokumentbibliotek index. Slutligen är en kontaktlistan funktion för att upprätthålla information om gruppmedlemmar och kunder finns, som är en bildmapp som är specifik för laget äger sannolikt lokal nivå team Sharepoint-webbplats. Denna lokal plats är oftast en sub-plats i organisationens övergripande Sharepoint huvudsakliga webbplats.

Några ytterligare Sharepoint utbildningsmöjligheter för praktisk erfarenhet

Sharepoint har ett rikt utbud av funktioner som går långt utöver ramen för denna inledande Sharepoint handledning. Office Sharepoint Server 2007 Training (Standalone Edition) nedladdningar till en enskild dator och arbetar i en fristående miljö. Det ger de nödvändiga händer på lärande för att träna och få förstahandserfarenhet med Sharepoint innan du använder den i realtid, online-läge inom en hel organisation. Demos: En sex-del serie på att få ut det mesta av Sharepoint Designer 2007, vilket är en handledning användbar för att få erfarenhet av Sharepoint hjälpprogram Sharepoint Designer, ett webbdesignverktyg för att förenkla och förbättra utseendet och känslan av Sharepoint webbportal . Sharepoint Designer hjälper i utformningen av en Sharepoint-webbplats "store front" -liknande användargränssnittet visar förvarets innehållssidor för besökare. Alternativt, server programvara, Sharepoint Server 2007, hanterar den bärbara innehållet i förvaret som är i rörelse till och från sitt förvar hem läge vid varje given tidpunkt. Således är den viktigaste faktorn för att hantera mobilt innehåll i en realtidsmiljö genom dynamisk indexering av innehållet. Detta innebär att förändringar i status av innehållet hända omedelbart, och ge användarna i realtid, ström, site information vid alla tillfällen. Uppdateringar i denna typ av miljö måste vara omedelbar eller användare inte vet om att lita på utformad förvarets uppgifter valuta eller inte, och Sharepoint: s förvarsutformning och mjukvaruutveckling är ganska kompetent att göra detta genom dess inneboende applikationsarkitektur.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com