Hur man sätter in en bildtext i Word 2007

April 16

Hur man sätter in en bildtext i Word 2007


Många dokument innefattar grafiska element såsom bilder, tabeller, ekvationer och clip-art. Placering texter med dessa element hjälper författare hänvisa till dem i texten. Etiketter hjälper också läsarna att hålla reda på de objekt och förstå deras innebörd. I Microsoft Word 2007, kan du använda "Infoga Bildtext" för att lägga till etiketter till objekt. Ordet kommer då att hålla koll på de bildtexter som tas upp i ett dokument och hur många det finns. Detta ger dig ett snabbt sätt att skapa en referenstabell i slutet av dokumentet.

Instruktioner

Lägg till en bildtext

1 Öppna Word och klicka på objektet som behöver en bildtext. Ett objekt kan vara något grafiskt element i dokumentet från en bild till en ekvation.

2 Klicka på fliken "Referenser" och klicka sedan på "Infoga Bildtext" i Bildtexter gruppen. Klicka på "Label" rullgardinsmenyn i Bildtexter dialogrutan och klicka sedan på den typ av objekt: figur, tabell eller ekvation. Texten i fältet Etikett kommer att återspegla antalet och typen av den grafiska element du väljer, så om det är en tabell, kommer fältet Etikett säga "Tabell 1." Du är inte begränsad till dessa etiketter. Skapa en unik bildtext genom att klicka på "Ny etikett" -knappen.

3 Klicka på "Position" i rullgardinsmenyn för att välja var du vill att bildtexten ska placeras. Kontrollera "Uteslut etikett från Bildtext" kryssrutan om du inte vill att etiketten ska läggas i bildtexten.

4 Skriv in bildtexten för den grafiska beståndsdelen i "Bildtext" fältet. Klicka på "OK."

Ändra en bildtext

5 Ändra en bildtext genom att välja etiketten med musen och trycka på "Delete" -tangenten. Applicera en ny rubrik genom att följa "lägga till en bildtext" instruktioner.

6 Ändra flera text genom att välja etikettnumret. När du ändra flera etiketter, börjar ändringen gälla på bildtexter som liknar, såsom varje bord bildtext. Till exempel, för att ändra alla bordsnummer, välj "1" i tabell 1. Klicka på fliken "Referenser", och klicka sedan på "Infoga Bildtext."

7 Klicka på "Label" rullgardinsmenyn för att ändra typen bildtext. Om du vill ändra numrering klicka på "numrering" knappen och välj ett numreringsformat. Klicka på "OK" när du har gjort dina val för att ändra etiketten.

Skapa en referenstabell

8 Öppna Word och dokumentet. Flytta markören till den plats där du vill lägga till en referenstabell.

9 Klicka på fliken "Referenser" och klicka sedan på "Infoga tabell av siffror" i Bildtexter gruppen. För att göra en tabell från endast en etikett stil, klicka på "Bildtext Label" rullgardinsmenyn. Om du vill inkludera alla bildtexter i ett dokument, klicka på "Alternativ" i tabellen i dialogrutan Siffror ruta. I tabellen i dialogrutan Siffror Alternativ rutan, kontrollera "Style" kryssrutan och klicka på "Bildtext" i "Style" i rullgardinsmenyn. Klicka på "OK."

10 Klicka på "OK" för att generera en referenstabell komplett med sidnummer för bildtext (s) i dokumentet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com