Så här ändrar format av en bild till BMP i Windows 2007

September 29

Så här ändrar format av en bild till BMP i Windows 2007


BMP står för bitmap och är ett gemensamt format för Windows-baserade bildfiler. BMP-filer är okomprimerade bilder som innehåller RGB-färger, i ett rutnät pixel. Formatet används ofta för att lagra bilder och grafik. I Windows Vista, som släpptes 2007, behöver du inte någon särskild programvara för att ändra en bild till BMP-format --- kan du göra det med hjälp av förinstallerade bildvisare och ritprogram, Microsoft Paint.

Instruktioner

1 Klicka på menyn "Start" på din Windows-dator. Klicka på "Alla program", sedan mappen "Tillbehör". Klicka på "Paint" för att starta programmet.

2 Klicka på "Arkiv" -menyn och sedan "Öppna". I "Open" i dialogrutan, bläddra bland dina datafiler för att välja en bild som du vill konvertera. Paint öppnas flera format av bilder, inklusive JPEG, TIFF, GIF och PNG. Välj en fil och klicka på "Öppna".

3 Klicka på menyn "Arkiv", sedan "Spara som" för att ändra format till BMP.

4 Skriv in ett nytt namn i "Filnamn" -fältet vid behov. I "Spara som typ" lista väljer du vilken typ av BMP-format du vill, beroende på antalet färger bilden innehåller. Välj mellan monokrom bitmap (2 färger), 16 färg bitmapp, 256 färger bitmapp eller 24-bitars (16777216 färger). Klicka på "Spara".


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com