Om Internet Connection Sharing Services

August 26

Om Internet Connection Sharing Services


Om du vill dela din Internet-anslutning med alla datorer i ditt hus, måste du ställa in ett lokalt nätverk, vilket kan vara en komplicerad, förvirrande och kostsam process. Operativsystemet Windows innehåller ett program som kallas Internet Connection Sharing Service, som är enkel att installera och kräver inte så mycket extern hårdvara som standard lokalt nätverk.

Historia

Internet Connection Sharing Service program infördes i Windows operativsystem med Windows 98 Second Edition. Före tillsats i programmet, skulle en Windows-användare måste ansluta en extern enhet såsom en router till ett lokalt nätverk för att dela en Internet-anslutning med flera datorer. Det har sedan dess ingår alla de successiva Windows släpper, inklusive 2000, ME, XP och Vista.

Fungera

Du kan använda Internet-anslutningsdelning om att ta bort behovet av en extern gateway enhet som en router eller switch. Det drar nytta av nätverksprotokoll som kallas Network Address Translation och Dynamic Host Configuration Protocol som inrättat en klient / server-arkitektur mellan flera datorer och rutter datapaket till och från var och en av dem. Värddatorn fungerar som gateway och filtrerar alla Internet-anslutning förfrågningar från alla anslutna klientdatorer.

Funktioner

Både bredband och uppringt Internet tjänst kan delas med Internet Connection Sharing service. För att aktivera tjänsten du behöver komma åt kontrollpanelen genom startmenyn, välj "Network" alternativet, klicka på "Nätverket" gå till fliken "Egenskaper" och sedan ställa in datorn som antingen värd eller en klient. Alla datorer som ska dela Internetanslutningen måste anslutas antingen via Ethernet-kablar eller med trådlösa nätverkskort. Datorn betecknas som värd måste vara påslagen och startat upp när en klientdator försöker ansluta till Internet.

fördelar

Den främsta fördelen med att använda Internet-anslutning Delningstjänsten är att alla dina datorer i hemmet eller på kontoret kan ansluta till Internet samtidigt utan att du behöver betala en separat månadskostnad för tjänsteleverantören för varje av dem. Kravet på att värddatorn måste vara påslagen för de andra datorerna ansluta till Internet kan också vara en fördel för nätverksadministratörer som vill hindra sina användare från att komma åt Internet på vissa tider, såsom föräldrar begränsa användning av barn.

överväganden

Medan Internet Connection Sharing Service är ett billigt och enkelt alternativ, är det inte den säkraste. En separat gateway anordning såsom en router kan allvarligt underlätta ett nätverkssäkerhet eftersom de flesta routrar har sina egna interna brandväggar och extra programvara som utformats för att filtrera ut förfrågningar från obehöriga datorer. Windows XP Service Pack 3 innehåller en bugg som kräver att du startar alla dina anslutna datorer om du råkar dra en Ethernet-kabel. Du kan rätta till felet genom att avinstallera Service Pack 3 eller ladda ner en patch från Microsoft.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com