Vad är orsakerna till en UDP Omvänd bana Check?

March 13

Som en Cisco systemadministratör, du säkert stöter på ett antal olika frågor som behöver felsökning. Ett av de sätt som de flesta administratörer börja när man tittar på några problem är att undersöka loggfiler som genereras av sina apparater nätverk och Cisco maskin- och programvaruskikten. UDP omvänd väg kontroller kan bli irriterande, och du kan identifiera deras sak genom att titta på anslutningsloggar för dina Ciscos nätverksutrustning.

Lokalisera fel

Navigera till Cisco Network Appliance sökväg där produkten lagras på värdservern. Leta reda på "LOG" mappen och sedan ordna en lista över filer i mappen efter datum. Dessa filer genereras automatiskt som användare loggar in på Cisco-kontrollerade nätverk och övervaka gång användaren loggat in, hur länge de var inloggade för, användarnamnet de använde, vad deras tillstånd som inom nätverket är, och om det fanns alla nätverksanslutningsproblem som hände under deras anslutningssession, såsom en UDP omvänd väg check.

Undersöka loggfiler

Öppna loggfilerna i kronologisk ordning, med den senaste loggfilen. Använd en vanlig textredigerare som Microsoft Anteckningar eller Mac OS X Textedit för att visa loggfilerna. Utför en fritextsökning för "UDP back" i alla loggfiler för att identifiera förekomster av varje UDP omvänd väg check. Notera egenskaper som loggpost såsom användargrupp, applikation som loggat in, och om det finns några unika hårdvara eller mjukvara konfigurationer som kan skilja sig från en standardkonfiguration.

Fastställa orsaken

Fortsätt att analysera igenom loggfilerna för förekomster av UDP Omvänd. När du har erkänt ett gemensamt mönster bakom poster UDP omvänd väg check, kan du härleda orsaken till UDP omvända vägen check. Detta orsakas vanligen av nätverks felkonfigurationer, proxyservrar som kan sättas upp och blockerar användaren från att ansluta till nätverket eller det kan vara ett automatiskt initierad säkerhetsåtgärd avsedd att fråga användaren igen för att verifiera om det visar sig att deras anslutning kan vara en säkerhetsrisk.

IP Förändringar

Sedan Ciscos nätverksutrustning är ofta konfigurerade för att tillåta åtkomst till en uppsättning av värdnamn eller ett intervall av IP-adresser, kan en omvänd väg kontroll också orsakas av en förändring i IP antingen på klienten eller serversidan. Om en användare försöker ansluta till nätverket från en IP-adress som inte finns i listan för Cisco nätverksåtkomst, sedan en UDP omvänd väg kontroll kan utföras för att se var användaren försöker ansluta från. Om IP bedöms som elakartad, då administratörer kan konfigurera programmet för att göra det möjligt för användaren att ansluta även efter vägen kontrollen har utförts.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com