Hur man exportera en lista över kategorier från Wordpress

April 9

Hur man exportera en lista över kategorier från Wordpress


Vissa Wordpress bloggar har ett stort antal kategorier, som används för att dela upp plats i flera delavsnitt. Detta kan göra det svårare att hålla reda på en fullständig förteckning över kategorier. För detta och andra skäl, kan det vara bra att ha en förteckning över de kategorier på bloggen. Tyvärr är det inte möjligt att direkt exportera en kategorilista inifrån Wordpress. Däremot kan wp_list_categories () funktion användas för att göra en lista som kan manuellt kopieras till en fil.

Instruktioner

1 Öppna Anteckningar eller motsvarande textredigerare. Skriv följande kod på toppen av filen, spara den som catlist.php:

<? Php

/ *

Mallnamn: catlist

* /

?>

2 Kopiera och klistra in i din textfil i raden direkt under den kod du tidigare klistrat in följande kod:

<HTML>

<BODY>

<Ul> <php wp_list_categories (show_count = 1 & title_li = & hide_empty = 0 '); ?> </ Ul>

</ BODY>

</ HTML>

Detta kommer att skapa en lista över dina kategorier, med antalet tjänster i varje kategori bredvid den inom parentes. Om du inte vill att antal inlägg, helt enkelt ändra show_count = 1 till show_count = 0. Detta kommer också att visa kategorier som inte har några inlägg i dem. Om du vill dölja dessa kategorier, ändra hide_empty = 0 till hide_empty = 1.

3 Spara textfilen. Logga in på FTP-konto för din webbplats och ladda upp catlist.php till / wp-content / themes / yourtheme /.

4 Gå tillbaka till din Wordpress adminkontrollpanelen. Klicka på "Sidor" och sedan "Lägg till ny." Skapa en ny sida med titeln "Kategorilista" eller något liknande, och från "sidmall" -menyn under publicera rutan till höger, välj "catlist." Anledningen till att skapa en separat sida för din kategorilistan är så att dina besökare inte kommer att se det. Klicka på "Spara utkast", men inte publicera sidan - du kan helt enkelt använda "Preview" -knappen på höger sida av skärmen för att visa sidan.

5 Högerklicka på Visa-knappen och öppna den i ett nytt fönster eller flik. Kategorilistan kommer att visas på en annars tom sida, och du kan kopiera och klistra in den på vad program som du önskar. Du kan hålla denna sida på din kategorilistan och återgå till det när du behöver för att få en lista över dina kategorier.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com