Hur man fixar ett virus Infested dator

October 27

Hur man fixar ett virus Infested dator


Datorvirus är små program som är utformade för skadliga syften. Exempelvis kan datorvirus radera filer, inaktivera hårddiskar, datorn långsammare, ändra Internet och skrivbordsinställningar, få datorn att krascha, minskning tillgängligt minne, förlänga starttider, och översvämma din dator med popup-reklam. I allmänhet är datavirus sprids via externa hårddiskar, shareware, e-postbilagor och Internet nedladdningar.

Instruktioner

Uppdatera Windows

1 Klicka på "Start" -knappen.

2 Klicka på "Alla program" och klicka sedan på "Windows Update."

3 Klicka på "Sök efter uppdateringar" och klicka sedan på "Installera uppdateringar." Detta steg kommer att säkerställa att du är utrustade med de senaste Windows säkerhetsuppdateringar, vilket bidrar till att förhindra dator infektioner och åtgärda de problem som dator infektioner skapar.

Kör ett antivirusprogram och antispionprogram

4 Öppna antivirusprogrammet. Om du inte har ett antivirusprogram, överväga att ladda ner ett gratis program, till exempel Windows Defender, AVG eller Avast.

5 Uppdatera antivirusprogrammet. De flesta antivirusprogram inkluderar en "Update" eller "Sök efter uppdateringar" -knappen. Uppdatera antivirusprogrammet är nödvändigt för att upptäcka och ta bort de senaste infektioner.

6 Kör en fullständig genomsökning av datorn med antivirusprogrammet. En fullständig genomsökning kan ta flera timmar, men det kommer att söka hela datorn för infektioner. Dessutom kan du överväga att köra mer än ett antivirusprogram för att förbättra dina chanser att upptäcka skadlig programvara.

7 Öppna antispyware program. Om du inte har ett antispionprogram, överväga att ladda ner en gratis antispionprogram, t.ex. Ad-Aware eller Spybot Search and Destroy.

8 Kör en genomsökning av din dator med hjälp antispyware program. Antispionprogram kan hjälpa till att upptäcka och ta bort säkerhetshot som orsakas av spionprogram och annan oönskad programvara som antivirusprogrammet kan ha missat. Dessutom kan du överväga att köra mer än ett antispionprogram för att förbättra dina chanser att upptäcka skadlig programvara.

Aktivera Windows-brandväggen

9 Klicka på menyn "Start" och klicka sedan på "Kontrollpanelen."

10 Klicka på "Aktivera Windows-brandväggen på eller av."

11 Klicka på "Starta Windows-brandväggen" och klicka sedan på "OK". Kör Windows-brandväggen i kombination med en up-to-date antivirusprogram hjälper till att förhindra framtida infektioner.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com