Hur ta isär en Compaq C500

October 17

Hur ta isär en Compaq C500


Du kan behöva slita sönder din Compaq Presario C500 bärbar dator, antingen för att byta ut komponenter eller att skörda arbetande delarna för en annan bärbar dator. Demontering en hel bärbar dator kan vara en mer utdragen jobb än med ett skrivbordssystem på grund av storleken på komponenterna och hur de är anslutna. Medan processen är utmanande, du behöver inte vara en dator expert för att framgångsrikt isär C500.

Instruktioner

1 Stäng av Compaq Presario C500. Ta bort strömkabeln och koppla ur alla andra enheter som är anslutna den bärbara datorn. Stäng den bärbara datorns lock.

2 Vänd C500 över. Håll ned batterispärren och skjut den mot låsa symbol. Dra den främre änden av batteriet uppåt och ta bort den från den bärbara datorn.

3 Använd en Phillips-skruvmejsel för att ta bort DVD-enheten skruven längst till höger slutet av fallet. Dra DVD-enheten till höger och ta bort den från C500 laptop.

4 Ta bort varje av de återstående skruvarna på den nedre änden av fallet. Lyft bort plasthöljen som döljer RAM, hårddisk och trådlöst nätverkskort. Dra ut hårddisken ur Compaq C500.

5 Lyft upp den första RAM-modulen och dra ut den ur datorväskan. Upprepa processen med det andra RAM-modulen.

6 Koppla bort de två kablarna som leder till den övre kanten av det trådlösa kortet. Ta bort de två skruvarna som håller kortet på plats och lyft sedan ut kortet ur C500.

7 Vänd C500 och öppna locket. Dra bort de fyra plastflikarna högst upp på skärmen och de två flikarna längst ned på skärmen. Ta bort skruvarna under flikarna.

8 Skjut kanten av en skruvmejsel under sömmen på LCD-skärmen. Pop skärmen från C500 och ställa den på tangentbordet. Koppla videokabeln på baksidan av skärmen och sedan ställa in skärmen åt sidan.

9 Skjut kanten av skruvmejsel under tangentbordet låsremsan överst på tangentbordet. Lyft remsan uppåt och sedan koppla ur kabeln som går från botten av remsan till moderkortet.

10 Ta bort tangentbordet skruvarna och lyft bort tangentbordet från C500. Koppla bort tangentbordet moderkort kabel och ställ tangentbordet åt sidan.

11 Ta bort skruvarna på kanterna av moderkortet. Dra moderkortet ur fodralet för att avsluta demontering av Compaq C500 laptop.

Tips

  • Moderkortet skruvar är en annan storlek än skruvarna på den nedre änden av den bärbara datorn fallet. Håll skruvarna i separata, märkta behållare så att du vet vilka som ska användas när du sätta ihop C500 laptop.
  • Hårdvarukomponenter som ingår i din Compaq C500 laptop kan skadas allvarligt genom statisk elektricitet. Innan du öppnar upp den bärbara datorn fall bör du jorda dig själv genom att trycka handen mot ett metallföremål ansluten direkt till golvet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com