Hur man använder kreditkort maskiner

October 22

Hur man använder kreditkort maskiner


Även om varje märke av kreditkort maskin är något annorlunda, de flesta fungerar på samma sätt. Om du behöver använda ett kreditkort maskin att behandla betalningar, inte skrämmas av maskinen, är de utformade för att vara lätt att use.Here s hur man använder kreditkort maskiner.

Instruktioner

1 Mata in kreditkortet numbers.If du har kreditkort i handen, dra den genom kortläsaren. De flesta läsare har en liten ikon eller bild på dem som visar åt vilket håll magnetremsan på baksidan av kortet ska vara vänd. Om inte, prova att köra det genom läsaren med remsan mot maskinen först, eftersom det är den vanligaste riktning. Om du har en telefon ordning, eller som inte har kreditkort i handen, klicka på knappen märkt "försäljning." På många maskiner är också "en" nyckel, men det varierar beroende på märke på maskinen. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att ange kortnummer och utgångsdatum. Alltid dubbelkolla siffrorna innan du trycker på enter.

2 Ingång försäljningen information.Typically kommer maskinen först be om försäljningsbeloppet i dollar och cent. Mata in beloppet med hjälp av den numeriska knappsatsen. Dubbelkolla det belopp för att se till att det visas korrekt på skärmen och om den gör det, sedan tryck på Enter. Om du råkar mata in fel belopp, leta efter "klar" eller "ta bort" -knappen och börja om. I vissa fall kommer maskinen att be dig om ytterligare information efter att du har angett försäljningssumma. Följ instruktionerna för att ange information, till exempel kundens postnummer eller ett ordernummer.

3 Vänta för försäljning att bearbeta. Beroende på maskinens anslutning försäljningen kan bearbeta inom några sekunder eller det kan ta några minuter. Om maskinen verkar bli "fast" vid bearbetning försäljning, inte tillbaka in i försäljning, men i stället ringa bearbetning företagets telefonnummer för vidare instruktioner. I många fall denna siffra kommer att visas på en dekal på maskinen.

4 Bearbeta receipt.If kunden är närvarande, har dem att underteckna kreditkort mottagandet. Ge dem en kopia och behålla originalet för egna noteringar. Om kunden inte är närvarande, skriver "telefon-in" eller annan lämplig fras om undertecknande raden av kvittot. Håll ett kvitto för din bokföring och inkludera andra i transporten av varorna till kunden.

5 Stäng batch.Double-check med din bearbetning företaget, men de flesta kräver att du kör en "batch rapport" eller stänga ett parti av kreditkortskvitton varje dag. Detta är den process som ger bolaget att slutföra kreditkortsavgifter och deponera balansen på kontot. Många maskiner har en nyckel som är märkt "parti." Du kan trycka på den här knappen och följ instruktionerna för att stänga partiet i slutet av dagen. Om maskinen inte har en "batch" nyckel, konsultera bruksanvisningen för instruktioner eller ring din bearbetning företaget kreditkort för instruktioner.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com