Vad orsakar Arter som äventyras?

December 12

Vad orsakar Arter som äventyras?


Enligt Internationella naturvårdsunionen, det finns för närvarande cirka 41.415 arter på deras röda lista med 16.306 hotas av utrotning. Medan utrotning är en del av evolutionen, är förlusten av biologisk mångfald som händer med hastigheter osedda i det förflutna. Vissa arter kommer aldrig tillbaka, och andra kommer att ta miljontals år att komma tillbaka. Det finns många orsaker till detta, men de viktigaste inkluderar livslängd, livsmiljö, nya arter och icke-aggressiv grupper.

Livslängd

Vad orsakar Arter som äventyras?

Ger liv till generation efter generation är viktigt att en specie livslängd.

Den mest naturliga orsaken till fara är en specie livslängd. Den naturliga processen i livet, baserad på fossila fynd, säger att en typisk livslängden för en art är cirka 600.000 år. Klassificeras under denna kategori är overspecialization, konkurrens, plötsliga klimatförändringar och katastrofer som jordbävningar. Även alla är naturliga delar av livet, verkar den kurs som skall öka med de förändringar vår planet har gått igenom under de senaste 20 åren.

habitat

Vad orsakar Arter som äventyras?

Avskogning förstör en specie livsmiljö och lämnar dem med ingenstans att gå.

Den mest förödande orsaken till utrotningshotade arter är ändring eller förstörelse av deras livsmiljö. Grunden för den hotade status i denna kategori har främst att göra med industriell och jordbruksutveckling, avskogning, och bostäder och kommersiella utveckling. Människor är den främsta orsaken till detta och fortsätta att vara. Enligt University of Florida, bara en fjärdedel av arter utrotas av naturliga orsaker, med personer som tar ansvar för balansen.

nya arter

Vad orsakar Arter som äventyras?

Alla arter hör hemma i deras utsedda miljöer.

En ny art införes i en främmande miljö är en annan faktor som leder till fara om inte utrotning. De fungerar som ett rovdjur mot inhemska arter, som ofta inte kan anpassa sig, och effekterna är förödande. Ibland införs för att styra en art och andra gånger kan det vara så enkelt som en tvär blandning av arter. Hursomhelst är det i slutändan förändrar miljön och gör det svårare för de inhemska arterna att överleva.

Icke-Underprissättning grupper

Vad orsakar Arter som äventyras?

Sjukdom är den osynliga mördare arter.

Sjukdomar och andra icke-materiella delar införs i miljön betraktas som icke-aggressiv. Dessa är, för det mesta, problem som inte kan utrotas. När något, som en sjukdom, sprider sig, är det mycket svårt att kontrollera utanför flytta en art utanför dess nuvarande miljön. Arter har ingen form av skydd för sig mot detta, och därför att försvinna löper mycket hög i denna kategori.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com