Hur Formatera Windows 2000 Professional

June 5

När något går fel på en dator, finns det oftast flera sätt att rätta till felet. Men om programmet går dåligt och ingen av de korrigeringar som försökt arbetar, kan ett system formatera vara i ordning. Formatera om hårddisken av ett operativsystem (t.ex. Windows 2000 Professional) bör endast göras om inget annat alternativ fungerar eftersom det kräver att ta bort och radera alla data från lagring.

Instruktioner

1 Kopiera och säkerhetskopiera all viktig information. Omformatering raderar hårddisken, vilket kommer att ta bort alla filer, oavsett hur stor eller liten. Spara alla viktiga filer till en annan hårddisk eller någon form av flyttbar disk (till exempel en flash-enhet eller CD).

2 Placera Windows 2000 Professional installationsskivan i datorn och starta om systemet. Efter Windows-logotypen visas på skärmen, kommer du att bli tillfrågad om du vill starta systemet från CD-skivan. Tryck på mellanslagstangenten för att bekräfta detta.

3 Tryck på "Enter" när "Välkommen till Startup" visas. Vänta en stund tills Licensavtal visas. Läs detta och tryck sedan på "F8" knappen för att komma överens.

4 Välj en befintlig partitionerad enhet genom att använda upp och ner piltangenterna på tangentbordet, och bekräfta valet genom att trycka på "Enter".

5 Välj alternativet format från listan över möjliga val och klicka på "Enter" igen. Windows kommer nu att börja formatera om hårddisken. När detta är klar, kommer datorn startas.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com