Hur man skapar dokumentmallar

June 1

Dokumentmallar används för dokument som du kan använda om och om igen. En dokumentmall innehåller upprepas text, grafik platshållare, Utskriftsformat och layoutinformation, och dokument teckensnitt specifikationer. En mall kan innehålla allt du kan behöva lägga till varje gång du startar ett dokument av typen mallen är baserad på, vilket sparar tid för att behöva ange informationen och göra varje gång du börjar ett nytt dokument formatering. De flesta ordbehandlare och skrivbordsprogram kan du skapa mallar. Du kan skapa tidsbesparande mallar i nästan alla program du använder på en regelbunden basis.

Instruktioner

1 Öppna programmet du vill skapa en mall i. Skapa dokument genom att gå till menyn "Arkiv" och välja "Ny" kommandot.

2 Formatera dokument genom att lägga till text och grafiska element som alltid kommer att visas varje gång du skapar ett dokument från mallen. Detta kommer att spara tid genom att eliminera repetitiva uppgifter varje gång du skapar ett nytt dokument som baseras på mallen.

3 Gå till menyn "Arkiv" och välj "Spara som" kommandot, välj sedan "Dokumentmall". Namnge mallen något du kommer att känna igen lätt. Program använder en annan fil förlängning för mallar, så att din arbetsdokument kommer inte att skrivas över och mallen sparas automatiskt till mappen programvaran mallen, redo att använda nästa gång du behöver det.

Tips

  • Om du använder ett program som inte tillåter dig att spara mallar, spara dokumentet du behöver med en mall identifiering (exempel: "manuskript mall") och använda detta dokument varje gång du behöver det. Se bara till att du sparar varje nytt dokument igång med din falska mall som något annat så att du inte skriver över den ursprungliga.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com