Hur man sparar energi med datorn

October 11

Hur man sparar energi med datorn


Sedan juli 2007 har datorer betygsatts av Energy Star betyg program. För att vara Energy Star-kompatibel, måste datorer använder ett nätaggregat som omvandlar 80 procent av inkommande el för användning av datorn. En grundläggande bordsmodell måste konsumera mindre än 50 watt i viloläge. En grundläggande anteckningsbok måste konsumera mindre än 14 watt. En bärbar dator med en grafikchip måste konsumera mindre än 22 watt.

Instruktioner

Be om Energy Star-certifiering

1 När shopping, be om en Energy Star-certifierad dator eller bildskärm. Använda Energy Star-certifierade datorer, bildskärmar och andra enheter sparar pengar på energikostnaderna. Det bidrar också till era ansträngningar att förändra din livsstil till en mer grön livsstil. Att spara energi bidrar till att minska den globala uppvärmningen.

Som en allmän regel, bärbara datorer är mer effektiva än stationära modeller.

2 Vid Energy Star webbplats hittar du kraven för Energy Star-certifiering. När det gäller energieffektivitet, topp 25 procent av datorer får Energy Star välsignelse. Datorer testas för strömförbrukningen när den används och i viloläge.

3 Energy Star sida dator (se länkar i avsnittet Resurser) ger en länk till ett Excel-dokument som listar alla kvalificerade dator. Här hittar du datorer från tillverkaren, stationära eller bärbara system eller modell. Kontrollera listan innan du köper, särskilt om du köper på nätet och det finns ingen säljare att hjälpa dig hitta en Energy Star certifierad modell.

4 När du har din nya dator hemma, se till att du kör det på det mest energieffektiva läge. Minska effektbehovet genom att stänga program när de inte används, genom att ställa in skärmens ljusstyrka på lägsta möjliga nivå, och genom att sätta den direkt in i viloläge när du vet att du kommer att vara borta i några minuter.

5 En dator energiförbrukning beror på vad du gör med det. Skriva ett e-postmeddelande använder mindre energi än att spela en grafiktunga spel. Jag föreslår inte att du sluta spela dataspel, men du kanske tycker om att dra ut de gamla brädspel då och då istället.

6 Majoriteten av energi som går in i en dator är faktiskt används under tillverkningsprocessen. När du har en energieffektiv dator, vara noga med att hålla den i gott körförhållanden så länge som möjligt. Uppgradera och fixa när det är nödvändigt så att maskinen körs effektivt på lång sikt.

7 När du får en ny energieffektiv dator, förfoga över den gamla ordentligt. Sök i ditt område för en plats som kommer att återvinna eller återanvända datordelar så att giftiga ämnen i den gamla datorn inte hamnar i din lokala deponi.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com