Skillnaderna i Kubuntu, Xubuntu & Ubuntu

November 24

Även om vi lever i en dator värld som domineras av Windows, är Microsofts operativsystem inte det enda spelet i stan. Linux är ett operativsystem med öppen källkod som har utvecklats till ett populärt val för användare som föredrar att inte använda Windows eller Apples Mac OS oavsett orsak. Även Linux finns i många utföranden, några gratis och några kommersiella, de mest populära fria versioner kallas Ubuntu, Kubuntu och Xubuntu, som alla är mycket lika.

Översikt

Bakom gardinerna, Ubuntu, Xubuntu och Kubuntu är alla samma operativsystem. Varje baseras av samma fördelning av Linux operativsystem, varje använder samma programvara och alla uppdatering samtidigt. Det bästa sättet att tänka på skillnaderna mellan de tre, liksom flera andra Linux-system som Edubuntu och Lubuntu, är att tänka på hur du interagerar med systemet.

ubuntu

Ubuntu är den överlägset mest populära av de tre Linux-versioner. Den levereras förinstallerat på flera netbook datorer och är den nuvarande kungen av anti-establishment operativsystem. Ubuntu använder Gnome eller GNU Network Object Model Environment, grafiskt användargränssnitt. Även skrivbordet inte liknar Windows, det finns tillräckligt många likheter i det system som Windows-användare snabbt kan anpassa sig.

kubuntu

Kubuntu använder KDE omvärlden istället för Gnome eller Unity gränssnitt. Av de tre, är skrivbordet KDE Plasma mest liknar Windows och erbjuder många konfigurerbara alternativ. Ubuntu och Kubuntu använder samma programvara, så vad som fungerar på en kommer också att arbeta på den andra. En annan fördel med Kubuntu är förinstallerade KDE program. Även alla Ubuntu derivat kan dela programvara, de förinstallerade programmen varierar kraftigt.

Xubuntu

Xubuntu använder skrivbordsmiljön Xfce, som offrar en del användbarhet för hastighet, och från vilken fått sitt namn. Genom att ge upp en del av sina peka-och-klicka kapacitet kräver Xubuntu färre systemresurser och kan köra bra på maskiner med mindre än 512 MB RAM. Xubuntu kommer också med en mjukvarupaket som passar bäst för det, även om det kan använda programvara som utformats för både Ubuntu och Kubuntu.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com