Hur man ansluter en trådlös bärbar dator till en Qwest Router

February 27

Alla moderna bärbara datorer innehåller trådlöst Internet kort. Vanligtvis är de interna enheter, men du kan använda en extern USB trådlöst kort. Dessutom kommer bärbara datorer har normalt en Ethernet-port. En Qwest router finns med Ethernet, USB och några trådlös anslutning. Om din specifika routern har en antenn och en "Wireless" indikatorlampan, då kan du använda trådlöst internet. Ansluta en trådlös bärbar dator till en Qwest router kan du använda Internet utanför hemmet inom räckhåll för modem samt inne i alla rum. Detta ger dig friheten att använda den bärbara datorn utan behov av kablar eller sladdar.

Instruktioner

Qwest Router Setup

1 Anslut Ethernet-kabel. Denna kabel är som en överdimensionerad telefonsladd. Sätt ena änden till Ethernet-porten på Qwest routern och den andra änden i din bärbara dator Ethernet-port. Du behöver en anslutning till routern innan du kan slå på den trådlösa.

2 Öppna en webbläsare. Ange IP-adressen "192.168.0.1" och tryck på knappen "Enter". Välj "Setup / Konfiguration" länken. Klicka på "Avancerade inställningar" på vänster sida.

3 Välj "Börja Advanced Setup" -knappen. I den vänstra sidan alternativ, klicka på "Wireless Settings".

4 Tryck på "On" cirkel alternativet bredvid "Wireless." Under "Säkerhet", välj "WEP". Tryck på knappen "Nästa".

5 Sätt en 10 tecken "Key" i den första rutan. Detta måste vara en kombination av siffror och bokstäver. Du kan använda standardinställningarna och klicka på "Nästa" -fliken. Kom ihåg nyckeln för senare användning.

6 Tryck på "Spara och Starta" -länken i den vänstra kolumnen. Vänta ungefär 10 minuter medan Qwest routern startas om.

fönster

7 Klicka på "Start-menyn" -ikonen. Välj "Kontrollpanelen" alternativet. I Windows XP, välj "Nätverksanslutningar" och sedan "Trådlösa nätverksanslutningar." Med Windows Vista, klicka på "Nätverks- och delningscenter."

8 Ansluta till ett tillgängligt nätverk. I XP, klicka på länken "Uppdatera nätverkslista". Qwest nätverk visas i huvudfönstret. Med Vista genom att trycka på "Anslut till ett nätverk" -fliken till vänster. Välj de två pilarna i huvudfönstret för att uppdatera listan över tillgängliga nätverk. Ange "Key" i förekommande fall.

9 Välj Qwest routeranslutning. Normalt är detta nätverk "Actiontec." Tryck på knappen "Anslut" för både Windows operativsystem. Starta Windows.

Mac OS

10 Tryck på "Apple" menyknappen. Välj "Systeminställningar" -knappen, klicka sedan på fliken "Nätverk".

11 Slå på Apple Airport trådlösa enheten. Välj det här alternativet ovanför "TCP / IP" -knappen. Klicka på "SSID" i "Airport" konfigurationsmenyn.

12 Ange "Key" i "Password" rutan. Lägg till "0x" (Zero x) innan du sätter i "Key". Installationen är klar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com