Hur få åtkomst till Internet via en router hårdkodade till en stationär dator

October 10

Hur få åtkomst till Internet via en router hårdkodade till en stationär dator


En router kan du ansluta flera datorer till Internet. En trådbunden router erbjuder många fördelar i anslutning till Internet via en trådlös router. Det är lättare att ställa in din anslutning kommer att bli snabbare och du behöver inte oroa dig för att konfigurera säkerhetsinställningar. Windows och själva routern kommer att göra det mesta av arbetet för att ansluta dig till Internet. Du kan också hardwire din dator till en trådlös router, eftersom trådlösa routrar erbjuder både trådlös och trådbunden tillgång till Internet. Men skulle med hjälp av en trådlös router lägga till komplikationen att inrätta säkerhet för sin trådlösa alternativ.

Instruktioner

1 Kontrollera att routern är ansluten till Internet modem med en Ethernet-kabel. Detta kan vara en kabel, DSL eller satellit Internet modem, beroende på vilken typ av Internet-tjänst du har.

2 Anslut routern till datorn med en Ethernet-kabel. De flesta routrar kommer att ha fyra portar för att ansluta datorer till. Dessa portar är vanligtvis numrerade, ett genom fyra, i en rad i ryggen. Sätt ena änden av Ethernet-kabeln till någon av dessa fyra portar och den andra änden till Ethernet-porten på datorn.

3 Slå på modemet, routern och stationär dator, i den ordningen. Windows kommer automatiskt konfigurera din Internet-anslutning.

4 Kör en webbläsare, såsom Internet Explorer, Firefox eller Google Chrome. Du hittar en webbläsare i startmenyn under "Alla program". Internet Explorer kommer med alla exemplar av Windows.

5 Skriv in adressen till en webbplats i adressfältet i webbläsaren. Du kan nu njuta av Internet.

Tips

  • Koppla modemet och routern i 30 sekunder och sedan koppla dem tillbaka in, modem först, om du upplever anslutningsproblem. Detta kommer ibland lösa problemet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com