Hur man skall skriva spanska tecken på en Mac Tangentbord

April 19

Hur man skall skriva spanska tecken på en Mac Tangentbord


Mac-tangentbord utformade för användning i USA har inte många av de särskilda accenttecken som krävs för att skriva på främmande språk, inklusive spanska. För att generera dessa specialtecken på en Mac-dator, kan du använda några tangentkombinationer innan du skriver tecken, så att du kan skapa alla specialtecken i det spanska språket i några få enkla steg.

Instruktioner

1 Tryck och håll nere "Option" -tangenten på tangentbordet. Håll "Option" -tangenten, tryck på "E" för att skapa en akut accent. Släpp "Option" -tangenten och tryck på motsvarande vokal som du vill placera accent över. Datorn kommer automatiskt att placera akut accent över vokal. Om du vill göra en versal håller "Shift" tangenten när du trycker på vokal tangent.

2 Tryck och håll nere "Option" -tangenten på tangentbordet. Håll "Option" -tangenten, tryck på "U" för att skapa en trema. Släpp "Option" -tangenten och tryck på motsvarande vokal som ni vill placera trema. Datorn kommer automatiskt att placera trema över vokal. Om du vill göra en versal håller "Shift" tangenten när du trycker på vokal tangent.

3 Tryck och håll nere "Option" -tangenten på tangentbordet. Håll "Option" -tangenten, tryck på "N" för att skapa en tilde. Släpp "Option" -tangenten och tryck på "N" knappen en andra gång. Datorn kommer automatiskt att placera tilde över "N." Om du vill göra en versal håller "Shift" tangenten när du trycker på "N" knappen för andra gången.

4 Tryck och håll nere "Option" och "Shift" på tangentbordet. Håll dessa knappar att trycka på "/" för att skapa en "Punto de Interogación Inicial" eller initial frågetecken.

5 Tryck och håll nere "Option" -tangenten på tangentbordet. Håll ner genom att trycka på "1" för att skapa en "Punto de Exclamación Inicial" eller "initial utropstecken."


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com