Hur länkar jag till en docx dokument Extension?

December 2

Hur länkar jag till en docx dokument Extension?


Den .docx dokument förlängning är reserverad för Microsoft Word 2007 versionen. Tidigare versioner av Word utnyttja .doc förlängning. Microsoft Word används för ordbehandling behov, till exempel massutskick, corporate korrespondens, online-formulär, nyhetsbrev, affärs kvitton, affärs fakturor och brev till familjemedlemmar. Oavsett om du är en webbutvecklare eller ett Word-användare, kommer du att finna det lätt att länka till en .docx-fil.

Länka från HTML webbsida

I HTML-kod måste du använda vad som kallas en hyperlänk. Hyperlänkar är text eller grafiska knappar som användaren klickar på för att gå från den aktuella platsen till en annan webbplats eller dokument. Den grundläggande kod för en hyperlänk ser ut så här:

<a href="click" rel="nofollow" target="_blank"> http: //www.website.com”> klicka här </a>

För att länka till en .docx-fil vi skulle ersätta "http: //www.website.com” med sökvägen till dokumentet. Låt oss säga att vår filnamn är resume.docx. För att länka till filen koden du skulle infoga i en webbsida skulle se ut:

<a href="resume.docx"> klicka här </a>

Detta kommer att öppna som Word-dokument i samma webbläsarfönster. Att öppnas i ett nytt fönster eller flik måste vi lägga till attributet "target" till hyperlänken och ge den ett värde av "_blank". Nu hyperlänken skulle se ut:

<a href="resume.docx" target="_blank"> klicka här </a>

Ersätt "klicka här" med text eller bild som du vill att användarna ska klicka för att visa dokumentet.

Länka från Word-dokument

Markera den text du vill att en användare klickar på i Word-dokumentet. Med hjälp av musen, högerklicka och välj "Hyperlänk." Du kommer att se en dialogruta som frågar dig vad fil du vill länka till. Välj din .docx-filen från hårddisken eller från en webbplats. Klicka på "OK" för att stänga dialogfönstret. Markera länken för att ändra dess färg eller teckenstorlek. När en användare klickar på text eller grafik i ett Word-dokument, kommer han automatiskt att omdirigeras till den länkade .docx-filen.

Ett annat alternativ för att länka dokument är att infoga det länkade dokumentet i det aktuella Word-dokument. I Word 2007 vad du behöver göra är att klicka på fliken Infoga och sedan i textfältet klicka på pilen bredvid "Object" och välj "Text från fil." Du kommer att se en Infoga fil dialogruta som låter dig välja den fil du vill infoga i dokumentet. Välj en .docx-fil från datorn och klicka på "OK". Du kommer då att se innehållet i .docx-fil i det aktuella dokumentet. Denna metod används om du behöver blanda filer tillsammans utan hyperlänkar eller har två filer öppna samtidigt under en presentation, till exempel.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com