Vad kan jag spela på Windows Media Player på min dator?

December 27

Vad kan jag spela på Windows Media Player på min dator?


Windows Media Player är standardspelare för alla versioner av Microsoft Windows, och används för att spela ljud- och videofiler av alla slag. Musikfiler och CD-skivor är kompatibla med Windows Media Player, och den inbyggda mediabiblioteket kan du sortera och spela låtar i valfri ordning. Windows Media Player kan även hantera strömmande ljud och video on demand, integrering med Internet Explorer för att ge realtidsvideo på nätet.

WAV och MIDI-filer

Wave-filer är vanligtvis ljudklipp som används i Windows eller andra program. Vissa datorspel använder WAV-filer för alla förinspelade ljud, eller spelas upp i Windows Media Player om du vill surfa på ljudspåret. MIDI är en förkortning för Musical Instrument Device Interface, och .mid-filer är vanligtvis digitaliseras från instrument eller syntes programvara. MIDI-filer kommer att spela i Windows Media Player, och kan integreras i PowerPoint-presentationer.

CD- och DVD-skivor

Windows Media Player är standardspelare för alla erkända CD- och DVD-format. Om en tredje part mediaspelare är installerad kommer det oftast satt som standard övergripande Windows Media Player för de flesta filtyper. Sätt i skivan i spelaren och Windows Media Player startar automatiskt att spela media. Om en ny filtyp påträffas, kommer Windows Media Player uppmana dig med alternativ för hur man fortsätta.

mp3 Musik

Musik sparas i mp3-format kan spelas på en mängd olika enheter, inklusive bärbara mp3-spelare, mobiltelefoner och persondatorer. Windows Media Player kan du organisera din musik för att göra det lättare att hitta, och innehåller inställningar för att redigera filinformation medan en MP3-fil spelas. Det finns också en egen Microsoft-format, Windows Media Audio.

Blandade Videotyper

Windows Media Player stöder alla Microsoft videoformat, inklusive WMV, eller Windows Media Video, och Advanced Systems Format, asf. Vanliga Internet videoformat som Audio Video Interfolie, avi eller Moving Picture Experts Group format, som kallas mpg.

video codec

Var försiktig med videofiler som visar dig att ladda ner en codec för att göra filen arbete. Det är sant att du bör uppdatera dina codecs ibland, men Windows Media Player kan utföra de flesta uppdateringar automatiskt. Vissa filer kan försöka avleda dig till en skadlig webbplats, en gemensam trick med inbäddade filer, och börja infiltrera din datasäkerhet.

Streaming Video

Windows Media Player kan acceptera strömmande video, såsom en levande samsändning eller pay-per-view-händelse sänds på nätet. Video on-demand-tjänster som Netflix användning strömmande video att leverera nya filmpremiärer direkt till din dator. Online klasser kan kräva att du har strömmande video att titta på presentationer eller forsknings föreläsningar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com