Introduktion till Autodesk Maya

September 28

Introduktion till Autodesk Maya


Autodesk Maya är branschstandard för 3D-animering, visuella effekter, och modellering. Förutom låga alternativ för studenter, Autodesk erbjuder också en gratis testversion av Maya för nedladdning på sin webbplats. Med 30-dagars gratis testperiod, kan de nya till programmet utforska alla funktioner i Maya väntan på sin kopia för att komma fram.

Musen

Du kommer att behöva köpa en mus med tre knappar för att använda Maya. Musen är ett viktigt verktyg för att navigera genom 3D virtuella rymden, och är det första steget att bekanta dig med arbetsytan.

Visa Panes

Skjut markören över perspektiv fönstret och peka på mellanslagstangenten; detta kommer att avslöja fyra rutor Layout. Det är en bra idé att börja med att placera föremål i detta utrymme för att lära de dimensioner du kommer att göra med.

skapa objekt

Kontrollera status linje längst upp till vänster på skärmen och se till att den är inställd på modellering (välj pilen bredvid statusen för att ändra det). I menyn väljer du "Skapa"> "Polygon Primitives" och välj ett par former för att släppa ut i miljön.

manipulera objekt

Genvägsknappar för att manipulera objekten kan hittas längst till vänster. Lär dig hur utrymmet fungerar genom att testa dessa funktioner för att placera objekten på de platser du planerar dem att vara.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com