Så här inaktiverar Windows Defender

September 30

Windows Defender ger realtidsskydd för Windows-användare mot alla typer av skadlig aktivitet. Dess huvudsakliga användning är att hjälpa filtrera bort adware, spyware och andra skadliga program, men det skyddar också datorn från oavsiktlig fel användare genom att bekräfta åtgärder som kan skada din dator. Det oftast bör lämnas på, men det kommer att avbryta andra program skadlig kod om den inte avaktiveras under sina genomsökningar.

Instruktioner

1 Klicka på Meny-ikonen på Windows Start i det nedre hörnet av skärmen. När "Öppna" och gå till datorns kontrollpanel.

2 Välj "Windows Defender" från de tillgängliga ikoner. Detta öppnar huvud Windows Defender gränssnitt.

3 Välj "Verktyg" från toppen av skärmen. Detta tar dig till de viktigaste Windows Defender kontrollista. Välj "Alternativ" från listan.

4 Rulla längst ned i listan. Avmarkera rutan som säger "Använd Windows Defender" och klicka på "Spara". En bekräftelseruta kommer att dyka upp så klickar du på "Fortsätt" för att gå förbi det. En sista ruta visas som talar om att Defender är avstängd (och att det inte tror att det var en bra idé).

5 Vänd Windows Defender igen genom att öppna upp det i Kontrollpanelen. En anmälan kommer att visas som talar om att den är avstängd. Välj "Aktivera och Öppna Windows Defender" för att aktivera den.

Tips

  • Du kan också stänga av Windows Defender genom att stoppa den från att starta vid uppstart. Skriv "msconfig" vid varje körning snabb och stänga av den på fliken start. Var medveten om att Msconfig är ett avancerat program och bör inte användas av nybörjare.
  • Windows Defender är avgörande för Windows självförsvar och bör endast inaktiveras om det är absolut nödvändigt.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com