Hur man gör text Skuggor i Chrome

February 14

Hur man gör text Skuggor i Chrome


Webbdesigners använder text skuggor för att ge skriftligt på en webbsida mer djup och textur. Även om det finns många varianter och olika effekter designers kan använda, helt enkelt lägga till en text skugga kräver endast en kodrad i webbplatsens CSS-fil. De stora webbläsare alla använder olika standarder för hur det gör CSS-kod för en webbplats. Googles Chrome webbläsare, men överensstämmer i allmänhet till webbstandarder. Som sådan, formgivare behöver bara innehålla grundläggande "text-shadow" CSS-kod för Chrome för att göra det ordentligt.

Instruktioner

1 Öppna webbplatsens CSS-dokument. Om du använder ett content management system, såsom Drupal eller Wordpress, kan du få tillgång till ett tema källkoden från den inbyggda tema redaktör.

2 Navigera till den kod som gör texten du vill ha en skugga. Till exempel, om du bara vill att rubriken har skuggor, söka efter "header" kod.

3 Typ "text-shadow: TPX RPX BPX LPX # 000;" (Utan citattecken) inom parentes som gör texten.

4 Ersätt "T" med pixelstorlek du vill använda för den övre skugga, "R" med rätt pixelstorlek "B" med bottenpixelstorlek och "L" med vänster pixelstorlek, och ersätta # 000 med färgkod för skuggan. Till exempel, om du vill att din text att ha en tre-pixel grå skugga, bör koden se ut så här: ".header {text-shadow: 3px 3px 3px 3px #ccc;}".

5 Upprepa steg 3 och 4 för varje text där du vill ha en text skugga.

6 Ladda upp den nya CSS-filen till din webbplats. Om du använder temat redaktör i content management system, klicka på "Spara" -knappen.

Tips

  • Var noga med att inte ta bort någon viktig CSS information, såsom teckenstorlek eller färg. Skriv in "text-shadow" kod efter den sista semikolon i det avsnittet. Till exempel kan den ursprungliga koden för webbplatsens sidhuvud läsa ".header {color: # 000; font-size: 2em;}". För att lägga till en text skugga, lägga till koden efter "2em;" avsnitt: ".header {color: # 000; font-size: 2em; text-shadow: 3px 3px 3px 3px #ccc;}".
  • Gör en säkerhetskopia av den ursprungliga CSS-fil innan du gör några ändringar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com