Hur man skapar en partition för Vista

October 21

Partitioner kan du dela upp hårddisken i flera sektioner. Detta är särskilt fördelaktigt om du vill installera ytterligare ett operativsystem på datorn. Om du vill skapa en partition för Windows Vista, kan du göra det med hjälp av verktyget Diskhantering. För att förbereda partition för en Vista-installation, helt enkelt måste du skapa partitionen och formatera den med Windows standardinställningarna.

Instruktioner

1 Klicka på menyn "Start" och klicka sedan på "Kontrollpanelen", "System och underhåll", "Administrationsverktyg" och "Computer Management". En Datorhantering öppnas.

2 Klicka på "Diskhantering" i navigeringsfönstret, som är längst till vänster rutan.

3 Högerklicka någonstans på din hårddisk märkt "ledigt utrymme" och välj "Ny enkel volym." Klicka på "Nästa" för att konfigurera partitionen.

4 Ange storleken i megabyte, vill du partitionen att vara. Du kan också välja standard partitionens storlek, som fördelar det återstående minnet på hårddisken till partitionen. Klicka på "Nästa".

5 Välj en enhetsbeteckning för partitionen. Du kan också acceptera standardenhetsbeteckning. Klicka på "Nästa" för att fortsätta till formateringsalternativen.

6 Klicka på "Nästa" i Formatera partition dialogrutan. Detta format partitionen med Windows standard NTFS-filsystemet.

7 Klicka på "Finish" och partitionen skapas.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com