Att bygga en gratis webbsida

May 9

Att bygga en gratis webbsida


Det verkar som alla har en hemsida idag. Många hyra en utvecklare att bygga det för dem, men tjänsten kan kosta hundratals eller tusentals dollar. Andra föredrar att använda en befintlig tjänst som Facebook eller Wordpress. Avvägningen är att de har begränsad kontroll över sin webbplats, och ingen kontroll över det företag som tillhandahåller den till dem. Om du vill ha din egen webbplats men inte vill betala för det, har du några bra alternativ.

Fri att bygga, inte att Host

För att vara tydlig, det finns många sätt du kan bygga en hemsida för gratis, men mycket få sätt att legitimt värd din hemsida på Internet gratis. För detta kommer du nästan alltid att behöva betala ett webbhotell. De kommer att ge dig med serverutrymme, säkerhet och teknisk support. Ibland kommer de att ge dig flera månaders gratis hosting som sötningsmedel för att tjäna ditt företag, men i det långa loppet, måste du betala dem för deras tjänster. Du kan köra din egen server, men detta är inte lämpligt för personer som inte har goda IT-kunskaper, och det innebär kostnader för sin egen.

Den gammaldags sätt: göra det manuellt

Om du har grundläggande webbutveckling färdigheter eller är villig att lära dem, kan du bygga en webbsida själv med hjälp av endast en textredigerare som Anteckningar eller TextPad. I själva verket är det som många professionella utvecklare använder. Textredigerare skiljer sig från ordbehandlare i att de inte distraherar dig med visuella formateringsalternativ och publicering funktionalitet. De flesta av dem kostar ingenting. Anteckningar kommer även som en gratis tillbehör med varje kopia av Windows.

Om du gör det manuellt ...

Att skriva egna webbsidor, åtminstone du kommer att behöva lära om HTML och CSS. Dessa märkspråk bestämmer formatering och visuell layout av en grundläggande webbsida och är enkla att lära sig. När du lära dig grunderna, kan du slå upp mer specifika delar som behövs. Att bygga en mer sofistikerad webbplats, bör du överväga att lära sig ett skriptspråk som PHP eller JavaScript. Detta är svårare, men möjligt för dig att lägga till funktioner till din webbplats. Men för en grundläggande webbplats dessa färdigheter inte är nödvändiga. Om du gör bygga en webbsida manuellt, vara noga med att testa det i alla vanliga webbläsare - inklusive Internet Explorer, Firefox och Chrome - att se till att dina sidor visas på rätt sätt för personer som använder dessa webbläsare.

Använd en online webbplats Building Service

Ett antal företag tillhandahåller webbplatsen Builder tjänster som hanterar den tekniska sidan av utveckling och lämnar dig att fokusera enbart på design och layout. Vanligtvis kommer du att få betala för dessa typer av tjänster i en eller annan form, men från och med 2011, en del av webbplatsen byggare som erbjuder fria versioner inkluderar Weebly, Yola, Wix och Webs Inc. Dessa företag stöder sig genom att sätta annonser på din webbplats eller genom att erbjuda en premiumversion på en månadskostnad. Du hittar dina alternativ mer begränsad än om du skulle bygga en webbplats manuellt, men bekvämligheten kan vara värt det.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com