Hur man installerar en Netgear trådlös router utan cd-skivan

July 25

Hur man installerar en Netgear trådlös router utan cd-skivan


Netgear är en stor tillverkare av trådlösa routrar, som gör att du kan nätverk alla dina datorer och andra enheter i hemmet eller på kontoret utan behov av nätverkskablar. Även om du kommer till en början att behöva ansluta datorn till Netgear router med en Ethernet-kabel, när installationen är klar kan du ta bort Ethernet-kabeln och ansluta till nätverket med den trådlösa adaptern.

Instruktioner

1 Stäng av datorn och modemet.

2 Leta upp Ethernet-kabeln som går från modemet till datorn. Koppla änden från datorn.

3 Ta unplugged änden och anslut den till Ethernet-porten på baksidan av Netgear router.

4 Anslut Ethernet-kabeln som medföljde routern till LAN en port på baksidan av routern. Anslut den andra änden till Ethernet-porten på baksidan av datorn, samma port som du unplugged Ethernet-kabeln från i steg två.

5 Anslut modemet och slå på strömmen. Vänta två minuter.

6 Anslut routern. Vänta ytterligare två minuter.

7 Slå på datorn och kontrollera lamporna på framsidan av routern. Alla fyra lampor ska lysa Om tredje ljuset inte lyser, kontrollera Ethernet-anslutningen från routern till modemet, vilket gör att den är säker och modemet är påslaget. Om den fjärde inte lyser, kontrollera Ethernet-anslutningen från routern till datorn och se till att anslutningen är säker och datorn är påslagen.

8 Öppna webbläsaren och skriv "192.168.0.1" i adressfältet.

9 Ett inloggningsfönster öppnas och be om ett användarnamn och lösenord. Ange "admin" för användarnamn och "password" som lösenord. Detta är standardinställningen för en Netgear router. Om det inte fungerar, kontrollera pappersarbete som följde med routern.

10 När du ansluter till routern, kommer en installationsguide öppnas. Denna installationsguiden kommer att gå igenom den slutliga processen med att konfigurera routern.

Tips

  • När du ansluter till en strömkälla, använd ett överspänningsskydd för både modemet och routern.
  • När först slår på modemet, routern och datorn vara noga med att följa instruktionerna och vänta innan nästa komponent. Detta ger modemet, datorn och routern den tid som behövs för att upprätta kommunikation med varandra.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com