Hur man använder Facebook säkert

June 28

Över 800 miljoner människor i alla åldrar och nationaliteter använder Facebook sociala nätverk som ett sätt att låta vänner och släktingar veta vad de gör. Använda webbplatsen på ett säkert sätt krävs en två stift strategi: kontroll som kan se information du lägger upp och inte lägga privat information som kan användas för att skada dig.

Instruktioner

1 Logga in på ditt Facebook-konto.

2 Ställ dina kontosekretessinställningar innan du börjar lägga på Facebook. Klicka på pilen i det övre högra hörnet på Facebook-sida och välj "Sekretessinställningar" från rullgardinsmenyn som visas. I Control Your Standard Sekretess, klicka på "Friends". Om du inte ändrar publiken för ett av dina inlägg, bara dina erkända vänner på webbplatsen kan se det. Välj inte "Public" eftersom det öppnar din information till världen. Senare kanske du vill finjustera dina sekretessinställningar med hjälp av inställningen "Custom".

3 Använd publiken väljaren varje gång du postar en status på Facebook. Leta efter den i det nedre högra hörnet av statusmeddelande och välj publiken innan du klickar på "Skicka". Välj "Vänner" för att begränsa stolpen bara dina erkänt vänner på webbplatsen.

4 Tilldela varje foto och fotoalbum du hålla på plats en sekretessinställning. Leta efter publiken väljaren och välj "Friends". Även med den här inställningen, försiktig. Om du vän din chef eller din mamma, kanske du vill begränsa vissa bilder ytterligare med hjälp av "Custom" val.

5 Lämna inte ut din hemadress eller telefonnummer till någon som kontaktar dig via Facebook. Noga tänka notering din nuvarande stad. Kontroll som kan se din grundläggande information genom att klicka på "Redigera profil" på din profilsida. Klicka på "Grundläggande information" i den vänstra kolumnen och välj sedan en publik bredvid varje bit av personlig information som anges. Upprepa processen med var och en av de andra flikarna i den vänstra kolumnen. Klicka på "Spara ändringar".

6 Klicka på ditt namn högst upp på Facebook skärmen för att återgå till din profil. Klicka på "Visa som" -knappen i det övre högra delen av skärmen. Den visar hur din profil visas till dina vänner. Klicka på ordet "allmänheten" i punkt högst upp på skärmen för att se hur din profil verkar främlingar; lite information ska visa. Skriv in namnet på en viss vän för att se hur din profil visas till just vän.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com