Ubuntu WiFi Hjälp

May 31

Ubuntu WiFi Hjälp


Datorn ska kunna köra Ubuntu utan problem för det mesta; dock inte alla trådlösa kort som stöds i Ubuntu. Vid felsökning, först måste du kontrollera ditt trådlösa kort för att kontrollera att det stöd enligt Ubuntu. Dessutom är inte alla trådlösa kortets drivrutiner installeras automatiskt. Om du har problem med en anslutning, är det ganska troligt att det trådlösa kortet behöver en proprietär drivrutin som inte kan installeras under din första Ubuntu installation.

Stöds trådlösa kort

Ubuntu har en förteckning över tillverkare vars trådlösa kort ordentligt stöd, liksom vilken typ av anslutningar stöds, dvs PCMCIA, PCI eller USB. Ubuntu har över 60 stöds tillverkare, inklusive kort från Dell, 3Com, Asus, Belkin, Cisco, Compaq och Netgear. När du har kontrollerat om ditt kort stöds på Ubuntu, kan du hitta rätt drivrutin för ditt kort och fixa din WiFi frågor. Den kompletta listan över kort finns i Ubuntu-dokumentationen.

Kontrollera det trådlösa hårdvara

Om du är osäker på vilken typ av trådlöst nätverkskort du har installerat i datorn, kan du checka in på kommandoraden in "lshw -C nätverk". Terminalen kommer att varna dig att du ska köra programmet som en superanvändare, men du behöver inte för att få trådlösa information. Under "* -Network" du ser kommer all information om enheten, inklusive tillverkare, modellnummer och versionsnummer för enheten. Kontrollera detta mot listan över enheter som stöds, och att hjälpa till att hitta rätt drivrutiner för enheten.

Använda Network Manager

Nätverket Manager ska köras som standard, visas som en liten radio ikon i det övre högra hörnet av skärmen med systempanelen. Klicka på den trådlösa ikonen för att visa dina närliggande trådlösa nätverk; Du kan också aktivera eller inaktivera trådlös anslutning på datorn genom att välja "Aktivera trådlöst." Om det trådlösa nätverket inte sänder, välj "Anslut till dolt trådlöst nätverk." Du kan också ställa in ditt nätverk genom att öppna Ubuntu bärraketen och öppna "Nätverksanslutningar". Klicka på "Wireless" och välj "Lägg till."

detektering Issues

Du kan ta reda på om din dator är att se den trådlösa enheten genom att ange "iwconfig" i din terminal. Om samtliga utgångar läser "inga trådlösa anknytningar," Ubuntu inte ser ditt trådlösa kort. Om det trådlösa kortet igen, bör du se information om anslutningen under "wlan0." Kontrollera att trådlös kommunikation är påslagen. På de flesta bärbara datorer kan du växla detta genom att trycka på "Fn + F2", medan andra har en fysisk omkopplare placerad på sidan av datorn. Om du använder en stationär dator, se till att det trådlösa kortet är ordentligt i datorn, antingen på moderkortet eller via USB. Om du har en annan dator, testa kortet i en annan dator för att kontrollera att kortet själv fungerar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com