Hur man sparar en XPage med en dynamisk kombinationsrutan

April 4

IBM: s XPages ansökan är utformad för att snabbt skapa webbinnehåll från datakällor inom "Notes" paket. XPages kan användas för att visa innehållet i en databas eller kalkylblad, så att användarna kan köra frågor eller söka data. En dynamisk kombinationsrutan visas som en standard rullgardinsmenyn, men värdena informeras av en extern källa och uppdateras automatiskt när datakällan redigeras.

Instruktioner

1 Högerklicka på sidan eller använda menyn "Infoga" för att skapa en ny kombinationsruta. Placera den på sidan på rätt plats.

2 Högerklicka på den första rutan och öppna egenskaper menyn. Välj "Egenskaper" fliken från det övre vänstra hörnet av egenskapsfönstret.

3 Klicka på fliken "värden" i den vertikala kolumnen till vänster i egenskapsfönstret. Detta kommer att öppna upp databladet tanke på de alternativ som kommer att visas i kombinationsrutan när den klickas.

4 Klicka på "Import List" -knappen och navigera till din valda datakälla, såsom ett kalkylblad, databas eller annan typ av dokument.

5 Klicka på fliken "Händelser" längst upp i egenskapsfönstret och välj "Välj & Change" från trädet till vänster. Välj "enkla åtgärder" knappen och välj "Full Update" under "Serveralternativ." Detta kommer att orsaka att sidan för att hämta några data uppdaterings från källan varje gång kombinationsrutan nås.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com