Hur man ansluter en seriell enhet till en dator

April 1

Hur man ansluter en seriell enhet till en dator. Den seriella porten brukade vara en standardkontakt för mus, tangentbord och diverse hårdvara såsom digitalkameror och personuppgifter assistenter. Snabbare USB-portar har mestadels ersatts seriella anslutningar, men seriella portar används ibland för enkla anordningar som inte kräver en snabb anslutning.

Instruktioner

1 Hitta den seriella porten på datorn. Titta på baksidan av datorn för en trapetsformad port med antingen 9 stift eller 25 stift. Datorn kan ha en eller två serieportar.

2 Bestäm om du behöver en adapter. Om datorns serieport och enheten använder ett annat antal stift, måste du köpa en adapter från en elektronik hobby butik. Om du inte har en seriell port på datorn, kan du också få en USB-adapter som gör det möjligt att ansluta en seriell enhet till en USB-port.

3 Stäng av datorn. Innan du ansluter en seriell enhet, måste du stänga av datorn.

4 Anslut den kvinnliga änden av den seriella kabeln till den manliga-porten på datorn. Om datorn har två seriella portar, leta efter etiketter som anger vilka portar är COM1 och COM2. Den första serieenheten ansluts till datorn ska anslutas till COM1.

5 Anslut kabeln till enheten. Det finns ingen standardanslutning används för att ansluta kabeln till enheten. Men troligen passar den bara på ett ställe på enheten.

6 Slå på enheten. När du slår på enheten, är det säkert att starta upp datorn.

7 Sätt i skivan som kom med din serieenhet och installera dess drivrutiner och programvara.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com