Hur man använder externa domännamn med Wordpress

December 10

Wordpress content management system kräver ett webbhotell och en namn extern domän. Den grundläggande Wordpress blogg dock inte. Om du har en Wordpress.com blogg, har du möjlighet att lägga till ett eget domännamn. Detta tar bort ".wordpress.com" delen av webbadressen och låter dig ställa in ditt eget domännamn. Du kan registrera en domän som ska användas direkt med Wordpress, eller så kan mappa ett domännamn som du har registrerat eller kommer att registrera med ett domännamn registrar.

Instruktioner

Använda Wordpress för domänregistrering

1 Besök en domänregistrerings att söka efter domännamn. Se till att domännamn som du vill använda finns. Det går inte att söka bland domänen verktyget Wordpress.

2 Logga in på din Wordpress webbplats och klicka på "uppgraderingar" och sedan klicka på "Domäner".

3 Skriv in ditt önskade domännamn i textrutan och klicka på "Lägg till domän till blogg."

4 Klicka på "Registrera domän." Om så önskas, klicka på "Gör denna domän Privat." Detta kostar extra, men förhindrar internetanvändare från att ta reda på domänen är registrerad till dig. Klicka på "Köp och register."

5 Skriv in ditt fakturerings- och betalningsinformation för att registrera domännamnet. Det kommer att anslutas automatiskt till din Wordpress blogg.

6 Klicka på "Inställningar" och sedan "domäner". Klicka på din domän för att markera det och klicka sedan på "Gör primär domän" för att aktivera den.

Med hjälp av en tredje part registrator

7 Besök registratorn ditt val och registrera ditt domännamn. Gå till ditt konto och öppna domän manager för att visa och redigera information om domänen.

8 Hitta "namnservrarna" fält. Det bör finnas tre. Skriv "NS1.WORDPRESS.COM" in i den första, "NS2.WORDPRESS.COM" in i den andra och "NS3.WORDPRESS.COM" in i den tredje.

9 Klicka på "Spara" eller "Update" för att spara ändringarna. Vänta en bekräftelse så att du vet inställningarna har uppdaterats. Detta tar vanligtvis 72 timmar. Räkna med att få ett mail. Om du inte gör det, kontakta din domänregistreringsföretag.

10 Logga in på din Wordpress webbplats. Klicka på "Inställningar"

11 Klicka på "Inställningar" och sedan "Domain". Skriv in domännamn du använder. Klicka på "Lägg till domän till blogg."

12 Betala för tjänsten. Efter att ha klickat på "Lägg till domän till bloggen," Wordpress varukorg kommer att hänvisa dig till den sida där du kan ange ditt betalningsinformation och välj din egen domän paket.

13 Klicka på "Inställningar" och sedan "Domain". Klicka på domännamnet som du har lagt till platsen. Klicka på "Uppdatera Primary Domain" för att göra domänen din primära domän.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com