Eventuell skillnad mellan videokonferenser och Virtuellt klassrum?

May 24

Eventuell skillnad mellan videokonferenser och Virtuellt klassrum?


Termerna "videokonferenser" och "virtuella klassrum" avser båda samma dagens metod för kommunikation. Ändå människor använder vanligtvis varje term i olika sammanhang. Datorer, en Internet-anslutning och audio / videoutrustning är viktiga saker som behövs för en lyckad videokonferens eller virtuellt klassrum session.

Översikt

Liten skillnad mellan videokonferenser och ett virtuellt klassrum. Videokonferens är den teknik med vilken individer eller grupper i olika fysiska inställningar kommunicerar via en live-video streaming session över Internet. Människor använder videokonferenser i en mängd olika inställningar, inklusive för affärer och fritid. När en grupp av studenter använder videokonferenser, är denna process som kallas ett virtuellt klassrum. En virtuell klassrum gäller inte bara för elementära, gymnasiet och studenter; vuxna som distansutbildning kan också använda denna teknik för att delta i virtuella föreläsningar.

Videokonferenser Fördelar

Videokonferens är en teknik som används av många företag. Det gör att kollegor att hålla virtuella möten där de kan se och höra varandra, utbyta idéer och även se samma presentationer utan att fysiskt vara på samma plats. Denna teknik är särskilt idealiskt för företag med många kontor runt om i landet eller världen, eftersom det sparar betydande kostnader och tidsresor.

Virtuella klassrum Fördelar

Videokonferenser i undervisningsmiljö, eller ett virtuellt klassrum, har många fördelar för studenter. Beroende på budget och fysiska placeringen av en viss skola, ta en studieresa för utbildningsändamål kan vara svårt eller omöjligt. Även ett virtuellt klassrum med ett museum eller annan typ av utbildningsinstitution, kan eleverna lära sig i ett icke-traditionellt sätt. NASA är en organisation som ofta använder denna teknik för att låta eleverna ta kontakt med astronauter i rymden.

Utrustning

Förutom en dator, kan högtalare, mikrofoner och och internetuppkoppling, företag och skolor använder annan utrustning för att underlätta videokonferens. Eftersom att ha en stor grupp samlas kring en dator är ofta opraktiskt, använder en skola eller ett företag ofta en projektor och skärm för videokonferenser. Med en projektor, kan en stor grupp se och höra människor i andra änden av samtalet med lätthet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com