Vad är ursprunget till Wingdings?

March 21

Wingdings är en serie av typsnitt som utvecklats för datorer som avbildar en variation av symboler och former i stället för bokstäver. Det är varumärkesskyddade av Microsoft och ingår i alla versioner av sitt operativsystem Windows. Du kan hitta ännu fler Wingdings i Microsoft Office-paketet. Använd dem i skriftligt material, eller kopiera former och använda dem i andra program.

versioner

Det finns tre versioner av Wingdings. Version 1, den ursprungliga versionen, ingår i Windows. Wingdings 2 ingår i Microsoft-program som MS Word och andra Office-program. Wingdings 3 består helt och hållet av pilar. Det skapades 1990 och är en Truetype Dingbat teckensnitt (ett teckensnitt består av symboler).

Unicode

Unicode är en standard som finns i hela datorindustrin som gör att datorer att replikera skriva tecken på ett konsekvent sätt. Wingdings inte överensstämmer med Unicode-standarden och bör inte användas i webbplatsen eller icke-Windows-baserade material, eftersom användare som tittar sidorna och inte har teckensnitt installerade kommer att kunna se symbolerna. Några av symbolerna har kartlagts till Unicode, men inte alla (se Resurser för en lista).

Kontrovers

Det har varit många Internet rykten om Wingdings och deras skändlig representationer. Till exempel i tidigare versioner av teckensnitt, skriva NYC (New York) i Wingdings, gav en dödskalle, en davidsstjärna och en tummen upp symbol. Några föreslog att detta i samband med att döda judar i New York. Microsoft, som sagt det var slumpmässigt, senare ändrade lineupen av tecken, så att i nuvarande versioner, detta inte visas. Senare, efter 11 september tragedin, ett rykte cirkulerade att skriva "q33ny" skulle visa ett plan, flera rader som visar skyskrapor, och dödskalle. En del ansåg att detta vara ett gömt meddelande, men har sedan dess krossat.

mapping Wingdings

I Windows XP och Vista, kan du enkelt få tillgång till karaktären kartan för att välja en enstaka eller flera wingding ikoner för användning i en mängd olika program. Det finns ingen anledning att hitta ClipArt om vad du letar efter är i Wingdings biblioteket. I Windows XP kan du hitta tecken genom att gå till: "Start"> "Alla program"> "Tillbehör"> "Systemverktyg"> "Tecken". För Windows Vista, skriv bara "tecken" i start sökfältet och sedan välja den när den visas. Klicka på det tecken du vill ha och sedan kopiera och klistra in den på det program du arbetar med.

tillämpningar

Du kan använda Wingdings i en mängd olika sätt, bland annat inom alla Microsoft-program. Till exempel, kopiera symbolerna i kalkylblad i Excel, i Word-dokument eller som en illustration i PowerPoint. Eller använd symbolerna från Wingdings och skapa knappar för webbplatser som använder ett program som Adobe Fireworks.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com