Så här uppgraderar en dators hårddisk

January 21

Som ditt behov av förvaring växer, det kommer en tid när du kan känna behov av att uppgradera datorn. Du behöver inte ett helt nytt system. Du kan bara uppgradera en del av ditt system vid en tidpunkt. Uppgradera din hårddiskutrymme är den första uppgraderingen alternativ. Kapaciteten hos hårddiskar har gått upp, eftersom priserna har sjunkit. Du kan lägga till så mycket lagringsutrymme som du gillar och förlänga livslängden på ditt system.

Instruktioner

1 Stäng av och koppla bort datorn.

2 Öppna datorn fallet. Beroende på datorn märke och modell, du vanligtvis har två frigöringsspakarna på vardera sidan av framsidan av datorn fallet. Det bör finnas en till vänster och till höger.

3 Leta upp din hårddisk i datorn fallet. Det bör vara strax under CD-ROM-enhet i fodralet.

4 Koppla hårddisken strömkabeln genom att greppa den med den vita kontakten och ta bort den från baksidan av hårddisken.

5 Koppla bort hårddiskdatakabeln från baksidan av hårddisken genom att hålla den stadigt i insättningspunkten och ta bort den. Kabeln kommer att vara en platt "band" kabel som är mörkt grå till färgen, med den andra änden ansluten till moderkortet.

6 Installera din nya hårddisk genom att placera det där din bort den gamla hårddisken och återansluta hårddisken datakabeln och den vita tippade hårddiskströmkabel.

7 Byt datorns hölje. Koppla in och starta om datorn.

8 Boot i datorns BIOS för att bekräfta din nya hårddisk är erkänd av systemet genom att trycka på "F2", "F12" eller "F5".


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com