Hur man skapar lösenord för USB

February 12

En flash-enhet är en liten elektronisk apparat som gör det möjligt att lagra olika typer av data på den. Det har många användningsområden och kan användas för lagring, säkerhetskopiering, överföring och spara presentationer, arbetsfiler och mer. Eftersom dessa enheter kan transporteras med dig, det finns alltid en möjlighet att de kan gå förlorade, felplacerade eller stulna. Om du oroa dig för säkerheten i din flash-enhet, bär privat information eller helt enkelt vill hindra människor från läsningen dina filer, kan du lägga till ett lösenord och kryptering till enheten.

Instruktioner

1 Ladda ner en gratis krypteringsprogram på datorn. Detta är det program som du använder för att skapa krypterings på flash-enheten, och det kommer inte att påverka din faktiska dator eller dess filer alls. Här hittar du länkar till några fria program i avsnittet Resurser nedan.

2 Installera programmet, sedan öppna den när du är klar. Programmet används bara för att få tillgång till flashminnet, så att du kommer att kunna avinstallera programmet när du är klar om du vill.

3 Koppla in din flash-enheten, välj sedan sitt namn i krypteringsprogram. Programmet kommer vanligtvis lista en uppsättning av alla enheter och enheter den för närvarande upptäcker på datorn, så du bör kunna se din flashminnet visas. Om du inte gör det, kan du behöva vänta en stund eller hitta ett sätt att uppdatera listan. Om du har viktiga data på flashminnet, sparar det någon annanstans nu. Om du inte har en lista att välja från, påbörja processen ändå, eftersom du kommer förmodligen att kunna välja destination under installationsprocessen.

4 Starta krypteringsprocessen när du har valt din enhet. Kommandot för detta kan variera, men det görs oftast genom att skapa en ny volym på flash-enheten själv, så det är viktigt att du sparar alla data på flash-enheten på en annan plats innan den här processen.

5 Välj ditt lösenord efter att ha valt din flash-enheten som plats för den krypterade volymen, sedan slutföra processen. När programmet har kontrollerat att den är komplett, kan du få tillgång till flash-enheten för att placera dina filer tillbaka på det. Anslut din flash-enhet till en annan dator och försöker komma åt den för att se om den frågar efter ditt lösenord. Om den gör det, och om det inte tillåter dig att komma åt filerna inuti utan lösenord, processen var framgångsrik och du behöver inte göra något ytterligare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com