Blockering Internet Explorer Fjärr

May 3

Jämfört med Windows Server, standardversionen av Windows 8 gränser vilka åtgärder du kan ta på datorer som är anslutna till nätverket. På Server kan du låsa program på fjärrdatorer i domänen, men konsumenten lanseringen av Windows 8 kan du bara ändra beteendet hos program på den lokala datorn. Om du vill begränsa någon, såsom barn, från att komma åt Internet på en annan dator i nätverket men inte har ett administratörskonto på den datorn, kan du använda åtkomstkontroller på routern för att blockera portarna 80 och 443 - - portar Internet Explorer kräver för att upprätta en anslutning till Internet.

Instruktioner

Linksys

1 Skriv "http: /192.168.1.1" (utan citattecken) i adressfältet i webbläsaren och tryck sedan på "Enter".

2 Skriv "admin" i "Användarnamn" och "Lösenord" fält för att logga in på routern. Välj "Status" från huvudmenyn och sedan "Lokalt nätverk" från undermenyn.

3 Klicka på "DHCP Client Table" och granska klient fältet Namn för att hitta rätt dator.

4 Markera adressen i "MAC-adress" fältet och sedan trycka på "Ctrl-C" för att kopiera adressen till Urklipp.

5 Välj "Åtkomstbegränsningar" från menyn. Skriv "Internet Explorer" i "Enter Policy Name" och sedan ändra "Status" till "Aktiverad".

6 Klicka på "Redigera lista" för att öppna ett popup-fönster, markera "01" fältet bredvid MAC-adress och sedan trycka på "Ctrl-V" för att klistra in adressen till den dator.

7 Klicka på "Spara inställningar" och stäng fönstret. Välj "HTTP (80-80)" från under Program och klicka sedan på ">>" för att lägga till port till blockeringslistan.

8 Välj "HTTPS (443-443)" från under Program och klicka sedan på ">>" för att lägga till port till blockeringslistan.

9 Klicka på "Spara inställningar" för att förhindra den angivna datorn från att använda Internet Explorer.

D-Link

10 Skriv "http: /192.168.1.1" (utan citattecken) i adressfältet i webbläsaren och tryck sedan på "Enter".

11 Välj "Admin" från "Användarnamn" rullgardinsmenyn, inte ange ett lösenord och klicka sedan på "Logga in".

12 Välj "Avancerat" och sedan "Access Control" från menyn. Kontrollera "Aktivera Access Control", klicka på "Lägg till Policy" och klicka sedan på "Nästa".

13 Skriv "Internet Explorer" i "Policy Name" och klicka på "Nästa" tills du når Välj maskinsidan.

14 Ställ in "Adresstyp" till "Mac" och välj lämplig datorn från "Computer Name" i rullgardinsmenyn. Klicka på "OK" och sedan "Nästa".

15 Ställ in "Method" till "Block All Access" och klicka sedan på "Spara" för att skapa politik.

Netgear

16 Skriv "http: /192.168.1.1" eller. "Http: //192.168.0.1" (minus citattecken) i adressfältet i webbläsaren och tryck sedan på" Enter "Adressen varierar från modell till modell.

17 Ange "admin" i "User Name" -fältet och "lösenord" i "Password" för att logga in på Netgear router.

18 Välj "anslutna enheter" under Underhåll och hänvisar till fältet Enhetsnamn för att hitta rätt dator.

19 Markera den sista siffran eller uppsättning siffror i "IP-adress" och sedan trycka på "Ctrl-C" för att kopiera numret till Urklipp.

20 Välj "Block Services" enligt Innehållsfiltrering och klicka sedan på knappen "Lägg till".

21 Skriv "80" i "Starta Port" och "Ending Port" fält och skriv sedan "Browser" i "Service Type / User Defined" fältet.

22 Välj "Endast denna IP-adress" och sedan klistra in numret du tidigare i bortre högra fältet kopieras. Klicka på "Lägg till" för att spara regeln.

23 Följ steg 5-7 för att skapa en annan regel, denna gång blockera port 443.

24 Set "Tjänster Blockering" till "Always" och klicka sedan på "Apply" för att begränsa den angivna datorn från att använda IE.

Tips

  • Att hindra andra från att återgå dina ändringar, välja en anpassad lösenord på routern. För Linksys, välj "Administration" och sedan "Management"; för D-Link, klicka på "Verktyg" och sedan "Admin"; för Netgear, välj "Ange lösenord" under underhåll. Ange det nya lösenordet i rätt fält.
  • Stegen att inrätta åtkomstbegränsningar på en TRENDnet är nästan identiska med dem på D-Link. Kontrollera produktens etikett på TRENDnet för information om hur du loggar in på din router, och sedan följa samma process för D-Link för att skapa en ny politik.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com