Hur man startar Apple G4 PowerBook i Target Disc Mode

November 8

Hur man startar Apple G4 PowerBook i Target Disc Mode


Target Disk läget kan Mac att fungera som externa hårddiskar när den är ansluten till en annan dator med hjälp av FireWire. Detta kan vara användbart för överföring eller återvinning data eller för systemet felsökning. Dessutom, om värddatorn är en annan Mac, kan det starta från måldatorn så att en äldre, långsammare dator att "låna" kraftfullare hårdvara för att påskynda en viss uppgift.

Instruktioner

1 Stäng av datorn, och anslut nätadaptern. Den andra maskinen --- "host" --- behöver inte stängas av.

2 Ta bort alla FireWire-enheter som är anslutna till någon av datorerna. Kopplingen mellan de två datorerna måste vara den enda FireWire-anslutning.

3 Anslut de två maskiner med FireWire-kabeln.

4 Slå på datorn och håller ner sin "T" -tangenten. Släpp inte förrän FireWire-logotypen visas på skärmen.

5 Gå till PowerBook hårddisk på den andra maskinen som du skulle en vanlig extern hårddisk. Beroende på värddatorns operativsystem och inställningar, kan målet disken visas på skrivbordet, i sidofältet i Finder eller i Den här datorn.

6 Mata målet disken innan du kopplar när du är klar. I OS X, tryck på utmatningsknappen bredvid enheten i sidofältet i Finder, i Windows, använd "Säker borttagning av maskinvara" post i aktivitetsfältet.

7 Stäng av datorn och ta FireWire-kabeln.

Tips

  • Om PowerBook körs OS X 10.4 (Tiger) eller senare, kan du även ange hårddiskläge genom panelen Startskiva i Systeminställningar, nås via Apple-menyn. Detta är något mer långrandig än den vanliga metoden, men kräver inte åtgärder från användaren vid start, och kan därför vara mer praktiskt under vissa omständigheter.
  • Garantier som normalt hindrar dig från att ta bort viktiga systemfiler i OS X inte är aktiv när enheten nås i hårddiskläge. Som ett resultat är det möjligt att göra allvarliga skador på målsystemet. Var försiktig, och hålla sig borta från "System" och "bibliotek" mappar om du inte har ett specifikt ändamål där.
  • Säkerhetsfunktioner såsom Open Firmware Password och Filevault kan hindra driften av Target Disk-läget. Om dessa är aktiverade, stänga dem innan du börjar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com