Hur man kopiera ett felmeddelande till WordPad

January 15

När ett datorprogram misslyckas av någon anledning, dyker ett felmeddelande ofta upp. De meddelanden som finns i fel fönstren är ibland långa och full av siffror och bokstäver. Om du ber om hjälp med problemet, den första frågan man ofta hör är: "Vad gjorde felmeddelandet säga?" Ibland måste du berätta en stödperson i ett annat rum vad meddelandet sade. Det är ett snabbt och enkelt sätt att göra en kopia av felmeddelandet med WordPad och tangentbordet är "Print Screen" -knappen.

Instruktioner

1 Låt felet fönstret öppet när det dyker upp. Klicka var som helst i fönstret för att göra det "aktiva" fönstret. När ett fönster är inte aktiv, visas den färgade fältet längst upp något ljusare. När du klickar på fönstret och göra den aktiv, färgen på baren är mer levande.

2 Tryck på Alt-tangenten och "Print Screen" på tangentbordet. Ibland denna knapp märkt "prt sc" eller "PRNT scrn." ALT + Print Screen kombination fångar en skärmdump (en bild på skärmen) av det aktiva fönstret, som i detta fall är felmeddelandet. Skärmbilden lagras i datorns minne ungefär som om du gjorde en "klippa och klistra" operation i ditt ordbehandlingsprogram.

3 Öppna WordPad genom att klicka på Windows Start-knappen (Start-knappen om du använder Windows XP) på det nedre vänstra hörnet på skrivbordet och välja Alla program, sedan Tillbehör och sedan WordPad.

4 Håll ned CTRL-tangenten och bokstaven "V" samtidigt, och felet fönstret klistra in din WordPad-dokument. Om du vill skicka dokumentet med felmeddelandet och sedan spara WordPad-dokument och bifoga det till ett e-postmeddelande. Om du vill ha en papperskopia av felfönstret, skriva ut dokumentet.

Tips

  • Vissa tangentbord kräver att du trycker på "Function" knappen och "PRNT scrn" för att använda funktionen utskriftsskärmen. I det här fallet, håll ner ALT plus "FUNKTION" -tangenten plus "Print Screen" för att fånga en skärmdump av felfönstret.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com