Felsökning GIMP

September 30

GIMP designades som en fri, öppen källkod alternativ till andra professionell nivå bildredaktörer som kan kosta uppemot ett par hundra dollar. GIMP har många av samma verktyg som finns i dyrare program och är tillgänglig för alla större operativsystem, inklusive Linux. Om du har en svår tid att installera eller öppna GIMP, kan felsökning hjälpa till att få till hjärtat av frågan och få saker att fungera igen.

Instruktioner

1 Kontrollera att du försöker installera en version av GIMP som matchar operativsystemet på datorn (om du upplever problem under installationen). Versioner av GIMP finns för Windows, Mac och Linux, och varje version har sin egen installationspaket. Om du kör Windows, till exempel, gå till "Download" sida på huvud GIMP webbplats och klicka på "Download" bredvid endast versionen för Windows.

2 Klicka på lämplig lagret som du försöker att redigera i rutan på höger sida av skärmen. Ungefär som Adobe Photoshop, GIMP bryter fotoprojekt upp i skikt. Om du försöker att radera en del av en bild, till exempel, men "Erase" verktyget inte fungerar, kontrollera att du har valt rätt lager innan du fortsätter.

3 Uppdatera operativsystemet. Nyare versioner av GIMP är ofta släpps för att förbättra överensstämmelsen med uppdateringar för operativsystem. Men om du har hämtat uppdateringen för GIMP men har ännu inte uppdatera din dator, kan du stöter på kompatibilitetsproblem. Klicka på "Start", "Alla program" och välj "Windows Update" för att uppdatera Windows. Klicka på "System", "Administration" och "Update Manager" för att uppdatera Ubuntu.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com