Hur man återskapar ett dokument på en gemensam server mapp

February 24

Hur man återskapar ett dokument på en gemensam server mapp


En delad dokumentserver fungerar som en backup i fall du råkar ta bort eller förlora viktiga dokument. Du kan återställa dokument från en mapp delad server genom att mappa en enhet till servern och kopiera din backup till din lokala dator. Detta förfarande är en integrerad del av nätverkssäkerhet, eftersom det undviker förlust av data från dokument radering eller korruption. Din Windows-maskin gör det enkelt att mappa en nätverksenhet och kopiera och klistra in för snabb dokument återhämtning.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen i Windows och välj "datorn". I det öppnade fönstret, klicka på "Anslut nätverksenhet." Detta öppnar ett konfigurationsfönstret.

2 Ange sökvägen till den delade servern i textrutan som heter "Mapp." Om du är osäker på namnet på din delade mapp, klicka på "Bläddra" -knappen. Detta visar en lista över datorer med delade resurser. Dubbelklicka på servernamnet att hitta den delade mappen och klicka på "OK".

3 Välj en enhetsbokstav i listrutan. Detta kan vara en enhetsbokstav du kan komma ihåg som den delade mappen. Klicka på "Finish" för att kartlägga nätverksenheten till den angivna bokstaven.

4 Klicka på "Start" knappen igen och klicka på "datorn". Lägg märke till den mappade nätverksenheten är nu tillgänglig. Dubbelklicka på den för att öppna en lista över filer. Högerklicka på dokumentet som du vill återställa och välj "Kopiera".

5 Högerklicka på datorn & # 039; s skrivbordet och välj "Klistra in". Dokumentet kopieras från mappen delad server till den lokala maskinen, återvinna dokument från säkerhetskopian.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com