Vad är ett PCI grafikkort?

August 2

PCI grafikkort är helt enkelt grafikkort som ansluter till moderkortet i en dator via en PCI-kortplats. De första riktiga dedikerade grafiklösningar var PCI grafikkort från företag som Nvidia.

Historia

En av de första stora spridningen PCI-grafikkort var Nvidia TNT och TNT2 grafikkort. Den innehöll 32 MB grafikminne och hade en fabrik klockfrekvens börjar vid 90 MHz. För närvarande PCI grafikkort är en föråldrad teknik av två generationer, nämligen AGP grafikkort och den nuvarande PCIe grafikkort.

Fungera

PCI grafikkort har data som skickas över systembussen till dem genom PCI-kortplatsen. Dessa data beräknas sedan, framfört och slutligen ut till en monitor som videografik.

fördelar

PCI grafikkort tillåtet för grafiskt intensiva beräkningar skall lossas från processorn och skickas till en dedikerad grafikenhet. Detta levererade en tvåfaldig prestandaökning som dedikerade PCI grafikkort var mer effektiva på att göra grafik och även frigjort processor tid att göra andra saker.

typer

De huvudsakliga utmanare för PCI grafikkort var Nvidia och ATI. ATI: s ursprungliga konkurrens mot Nvidias TNT PCI grafikkort var 3Dfx Voodoo-serien kort. Fram till nu föråldrat AGP släpptes, det fanns många olika PCI grafikkort design och minneskonfigurationer.

Rolig fakta

Grafikkort oftast tillskrivs respektive designers som Nvidia eller ATI. Dock inte tekniskt sett Nvidia och ATI inte producera grafikkort. ATI och Nvidia utforma grafikkortet arkitektur och hyra rätten att producera korten till olika tillverkningsföretag som ASUS, EVGA och Diamond Multimedia.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com