InDesign Tips för Bråk och lådor dialog

July 10

Adobe InDesign är ett datorprogram som gör det möjligt för användare att skapa layouter för webbplatsen och bokutgivning. Programvaran är standard i förlagsbranschen, men kan vara lite dyr för hemanvändare med ett utropspris på 699 $. I många affärssammanhang är InDesign används i kombination med andra Adobe förlagsprodukter kallas Creative Suite. Att skapa fraktioner är inte ett av de starkaste punkterna i InDesign, men det finns flera snabba lösningar.

panelen Infoga

Det enklaste sättet att skapa en bråkdel är att använda tecken panelen eller dialogrutan. Öppna dialogrutan genom att gå till menyn Fönster och välja "Type & tabeller" och sedan "Infoga". En ny ruta kommer att dyka upp med alla tillgängliga fraktioner, liksom andra specialtecken. Klicka på ett objekt i glyfer dialogrutan för att infoga det i texten.

Inbyggda Fraktioner

Adobe-program levereras med en uppsättning av Opentype-typsnitt som kan ändras automatiskt till fraktioner när de används. För att aktivera denna funktion, öppnar "Character" panel på Fönster-menyn. Sedan i dialogrutan, välj Opentype-funktionen och välj "fraktioner." Detta kommer att göra det möjligt för programvara för att konvertera en text sekvens av nummer-omvänt snedstreck-nummer till en bråkdel.

Nedsänkt och Upphöjt

Ett annat alternativ för att skapa fraktioner genom InDesign dialogrutor innebär manuellt sättning siffror med teckenstorlek och nedsänkta och upphöjda alternativ. Öppna "tecken" panel på Fönster-menyn. Minska teckenstorleken på siffrorna i fraktionen, och använda upphöjda funktionen att höja läget för den övre antalet fraktionen, och använda index funktionen att sänka botten nummer.

ytterligare skript

Vissa InDesign-användare tycker att det är bäst att köpa en tredje part skript för att skapa fraktioner eller skriva manus på egen hand. Skript som skapas eller köpas och laddas ner - som Dan Rodney egentligt bråk 2,0 - visas i skript dialogrutan. När du placerar filen i skript katalog i InDesign-programmappen på datorn öppnar dialogrutan från menyn Fönster och välj "Automation" och sedan "Skript". Dubbelklicka på namnet på skriptet du vill använda, vilket i det här fallet kommer att konvertera nummer-backslash-nummer till en bråkdel.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com