Hur man skapar Mini kalendrar

February 10

Hur man skapar Mini kalendrar


Vissa program kan du skapa en månadskalender med hjälp av en kalender design guiden. Om du ändrar storlek dessa så att de är mindre, kan du passa mer än en på en sida, eller så kan du visa en liten kalender och annan text på samma sida. Dessa mini kalendrar är användbara för många typer av planering eller för att skriva upp kalendrar för ditt företag eller organisation.

Instruktioner

Använd Microsoft Publisher

1 Sätt en kalender design galleri objekt i dokumentet. Välj "Design Gallery Object" från "Infoga" -menyn i Microsoft Publisher. Välj "Objekt per kategori" och välj "Kalendrar". Välj en stil som passar ditt syfte. Utgivare kommer att infoga kalendern på din sida.

2 Redigera din kalender. Välj kalendern och klicka på ikonen Wizard längst ned i det (det ser ut som en liten trollstav). Du kan ändra månad och år genom att klicka på "Ändra datumintervall" på undersidan av kalenderdesign fönstret (Publisher standard till den aktuella månaden på annat sätt). Välj månad och år du vill ha från rullgardinsmenyerna.

3 Ändra storlek på kalendern genom att dra någon av hörnhandtagen. Utgivare ställer automatiskt kalendern för att fylla den aktuella sidan. För att göra en mini kalender, kommer du vill ändra storlek på det, och även eventuellt flytta den. Efter storleksändring, kan du behöva göra en del eller alla av de teckenstorlekar mindre genom att markera dem och ändra storlek i verktygsfältet.

4 Gör en månad. Kopiera kalendern som du nyss skapade, klistra in den, flytta den på plats och redigera den för att ändra den till en annan månad. Detta kommer att göra en ny månad, men gör att du kan hålla den nya storlek och form och någon stilsort ändrar du gjort.

Använd Microsoft Word

5 Slå på "Tabeller och Borders" i verktygsfältet genom att välja den i avsnittet "Verktygsfält" på menyn "Visa", om det inte redan är igång. Att göra en tabell är det bästa sättet att göra ett skalbart mini kalender i Word.

6 Infoga en tabell i Word-dokument genom att klicka på "Infoga tabell" ikonen nära mitten av tabellerna och gränser verktygsfältet. Det är den ikon som ser ut som en tabell.

7 Ange antalet rader och kolumner tabellen ska ha. Om du vill ha en vanlig sju dagar i veckan kalendern, välj sju kolumner och antingen fyra eller fem rader, beroende på månad.

8 Ändra storlek på tabellen genom att dra det nedre högra handtaget för att göra det till en mini kalender. Om dokumentet är formaterad med två eller tre kolumner, Word storlek bordet för att passa bredden på en kolumn.

9 Skriv in siffrorna för datum. Om månaden börjar på en onsdag, skulle du lämnar de tre första cellerna tom och börja med en "1" i den fjärde cellen. Fortsätta skriva alla datum för dagar av din månad.

10 Formatera din kalender. Lägg till en rad i toppen i flera dagar i veckan, om du vill ha dem; Klicka på "Infoga rad" -ikonen på tabellerna och gränser verktygsfältet att se markören är i en av cellerna vid den översta raden först. Belysa några eller alla celler och ändra teckenstil eller storlek. Placera markören i den allra första cellen och klicka på "Enter" för att göra en textrad ovanför kalendern och skriv namnet i månaden på den linjen.

11 Gör en mini kalender. När du har din kalender, kan du kopiera och klistra in den, och redigera kopian för att göra ytterligare en månad.

Tips

  • En sida med tre lika stora kolumner och fyra rader kan visa ett år till ett värde av månatliga kalendrar.
  • Välja en kalender layout med stora siffror och en vanlig rubrik så att den kommer ändra storlek ned och fortfarande vara läsbar.
  • Förutom att göra egna kalendrar, kan du använda kalender mallar online, såsom de på PrintableCalendar.ca.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com