Hur man ansluter en DSL Router till en annan dator

February 11

Hur man ansluter en DSL Router till en annan dator


De flesta DSL-modem har bara en Ethernet-port och kan endast ansluta till en dator i taget. Vissa DSL-modem är också routrar --- de kan ansluta till flera datorer samtidigt.

Instruktioner

1 Koppla din DSL-modem strömförsörjning.

2 Stäng av datorn.

3 Hur man ansluter en DSL Router till en annan dator

En inkopplad i Ethernet-kabel.

Koppla Ethernet-kabeln är ansluten till datorn, om något.

4 Hur man ansluter en DSL Router till en annan dator

En Ethernet-port.

Kontrollera hur många Ethernet-portar är på DSL-modemet. Om det bara finns en port, måste du lägga till en router i nätverket för att ansluta mer än en dator till Internet. Om den har mer än en port, behöver du inte en router.

5 Hur man ansluter en DSL Router till en annan dator

Numrerade Ethernet-portar.

Om modemet har endast en Ethernet-port, konfigurera routern nära den. Anslut routerns strömkälla och anslut en Ethernet-kabel till DSL-modem. Anslut den andra änden av kabeln till Ethernet-porten på routern märkt "Internet" eller "LAN". Om du använder en trådlös router, kan porten även märkas "WLAN" eller "WAN". Hoppa över det här steget om DSL-modemet har mer än en Ethernet-port.

6 Anslut en annan Ethernet-kabel till en av de numrerade Ethernet-portar på routern eller modemet (om det har mer än en port.) Anslut den andra änden av denna kabel till en Ethernet-port på datorn. Upprepa detta steg för varje dator som du vill ansluta till din DSL-tjänst. Hoppa över det här steget om du använder en trådlös router.

7 Anslut DSL-modemet strömförsörjning och slå på dina datorer. När de är klar startar upp, de ansluter automatiskt till den DSL-tjänst.

8 Klicka på det trådlösa nätverket signalen ikonen i aktivitetsfältet i Windows om du använder en trådlös router. Välj namnet på ditt trådlösa nätverk i listan som dyker upp och ange lösenordet när det efterfrågas.

Tips

  • Om du inte har ställt in det trådlösa nätverket ännu, är routerns standardnätverksnamnet på samma sätt som dess tillverkare, och inget lösenord krävs. Till exempel är en Linksys-router standardnätverksnamnet "Linksys", medan en D-link routerns standardnamn är "Dlink."

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com