Gratis Driver sökverktyg

February 12

Gratis Driver sökverktyg


Att hitta och uppdatera drivrutiner kan vara en verklig smärta. Med datorer behöver så många drivrutiner för deras maskinvara och kringutrustning, hålla dem uppdaterade kan bli en verklig börda som förbrukar mycket av din tid. Lyckligtvis finns det några snabba och ganska enkla lösningar att välja mellan som gör att hitta, installera och uppdatera drivrutiner mycket lättare.

Enhetshanteraren

Om du kör ett Windows operativsystem, är chansen att det har ett litet program som heter "Enhetshanteraren." Detta program gör det möjligt att se alla "enheter" på datorn, till exempel diskenheter, mus, tangentbord, högtalare och så vidare. Om du högerklicka på en enhet och välj "Egenskaper" kommer du att hitta en "förare" -fliken som ger dig möjlighet att uppdatera drivrutinen. Även om detta gratis alternativ fungerar det inte alltid fungerar så bra. Ibland hävdar drivrutinerna är uppdaterade när de inte är. Även om detta är en sällsynt företeelse, händer det, och därför presenterar en av de största problemen med Enhetshanteraren i Windows.

Windows Automatiska uppdateringar

Om du råkar vara att använda ett Windows operativsystem, det enklaste sättet att hålla koll på dina drivrutiner är med automatiska uppdateringar. Slå på denna funktion i Windows kommer att göra precis vad namnet antyder, uppdatera systemet automatiskt. Inte bara kommer detta att omfatta nya förare, men även andra viktiga uppdateringar från Windows om datorn eller den programvara du kör. Var medveten om att, eftersom denna metod använder samma kontrollsystem som Enhetshanteraren är det inte perfekt och kan ibland lämna dig med föråldrade drivrutiner om du väljer att använda denna metod ensam.

DriverMax

DriverMax är en fri förare hitta verktyg, men att installera mer än 2 förare per dag, måste du betala en månatlig medlemsavgift. Visst, det handlar om gratis föraren att hitta verktyg, så det finns en lösning. Använd DriverMax helt enkelt att hitta vad förarna är föråldrade, sedan gå till tillverkarens webbplats och hitta drivrutiner där. När DriverMax berättar vilka drivrutiner är föråldrade, kommer det diarieföra den specifika namnet på föråldrade förare, version du har och den mest uppdaterade versionsnummer det kunde hitta. Denna information är tillräckligt för att sedan gå och söka efter de faktiska uppdateringar själv, som nu bör vara lätt genom att besöka tillverkarens webbplats, söka efter en förare sektion och surfa för drivrutinen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com