Hur man tar bort Luckor i JLabel

February 7

En JLabel är ett objekt i programmeringsspråket Java som används i "AWT" och "swing" verktygslådor, som används för att skapa visuella applikationer med användargränssnitt med hjälp av Java. En JLabel är en liten etikett som kan hålla text eller en bild på ditt gränssnitt. Den innehåller dock tom marginal utrymme mellan JLabel element. Du kan ta bort detta tomrum och stapla dina JLabels tätt tillsammans inom programkoden. Detta görs genom att ta bort radavstånd mellan objekt.

Instruktioner

1 Öppna Java-projekt i önskad textredigerare eller Java utvecklingsmiljö.

2 Leta rätt på raden där du deklarerar din JLabel. De flesta textredigerare använda kortkommandot "Ctrl" + "F" för att öppna "Sök" fönstret. Härifrån till typ "JLabel" leta efter deklarationen.

3 Skapa en ny linje under JLabel förklaring och ändra de horisontella och vertikala storlek attribut för detta. Till exempel, om din JLabel deklareras som "JLabel mylabel = new JLabel (" MyText. ")" Sedan direkt under denna linje typ:

mylabel.setHorizontal (-5);

mylabel.setVertical (-5);

4 Kör programmet och granska resultaten. Varje värde är en minskning av antalet pixlar ont han horisontell och vertikal gräns.

Tips

  • Om du subtrahera alltför många pixlar etiketten blir osynlig.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com