Hur man kontrollerar Diagnostik Tjänster System på en bärbar dator

September 12

Hur man kontrollerar Diagnostik Tjänster System på en bärbar dator


Om din PC eller Mac bärbar dator går långsamt, frysning eller ofta kraschar, köra en kontroll diagnostiktjänster system för att testa hårdvaran och hjälpa till att identifiera problemet. De flesta systemdiagnostik kontroller modell- och programvara specifika, så det är bäst att använda den som kom med din bärbara dator. Det diagnostiska verktyg rapporten kommer att ge resultatet av skanningen samt förslag till reparation eller lösa eventuella problem som upptäcks.

Instruktioner

1 Avgöra om du har en Mac eller en PC bärbar dator och identifiera operativsystemet. Det finns olika instruktioner och verktyg som kontrollerar diagnostjänstesystem som är specifika för operativsystemet.

2 Scan diagnostiksystem på en dator bärbar dator med Windows Vista. Detta kan utföras på två sätt och båda metoderna kommer att generera en resultat rapport när skanningen är klar. Den första metoden är att helt enkelt få tillgång till "Kör" -funktionen genom att trycka ned Windows-tangenten och sedan skriva in perfmon.exe / rapport. Den alternativa metoden är att öppna "Start-menyn" för att komma åt Kontrollpanelen, klicka på "System och underhåll" och välj sedan "Prestandainformation och -verktyg." Under "Uppgifter" klick "Avancerade verktyg." Slutligen, välj "Skapa en systemhälsorapport." Om det finns några varningar som anges i diagnostikresultat / hälsa rapport, följer länkar och instruktioner för att lära sig mer om symptom och hur man löser problemen.

3 Generera ett diagnossystem scan på en dator bärbar dator med Windows XP genom att öppna "Start-menyn" för att komma åt Kontrollpanelen. När Kontrollpanelen är öppen, klicka på "Hjälp och support", då under rubriken Välj en aktivitet, klicka på "Använd verktyg för att visa information om datorn och diagnostisera problem." Välj "Nätverksdiagnostik" och slutligen klicka på "skanna ditt system." När skanningen är klar kommer den att producera en rapport och om några problem upptäcks, kommer det att ge länkar till antingen reparera eventuella problem eller information om ytterligare felsökningsalternativ.

4 Kör ett diagnostiksystemkontroll på en MacBook Pro, MacBook, Mac Pro, Mac mini, iMac eller MacBook Air med Apple Hardware Test (AHT). En skiva med AHT ingår vid köp av en bärbar Mac. Om du arbetar med en Intel-baserad bärbar dator med Mac OS X 10.5.4 eller tidigare, behöver du Mac OS X installationsskiva 1. Om du har en Intel-baserad bärbar dator med Mac OS X v10.5.5 eller senare, behöver du Program installationsskivan 2. Vrid den bärbara datorn, installera skivan med AHT och sedan starta om datorn. Omedelbart tryck ner och håll "D" -tangenten innan startskärmen visas. Ha tålamod; det kan ta en stund för AHT att börja springa. En ikon visas på skärmen medan AHT inspekterar konfigurationen bärbara hårdvara. När du uppmanas att välja språk. Följ instruktionerna för att välja vilka diagnostiska test (s) att utföra. När testet (s) är klar, kommer resultaten att visas på skärmen. För att avsluta AHT, mata ut skivan och antingen stänga av eller starta om datorn.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com