Hur man designar din egen dator Tower

June 3

Hur man designar din egen dator Tower


Att designa en dator torn, måste du först vara säker på vad du vill att maskinen för. Till exempel, om du bara vill ha en stationär dator för att skriva upp dokument, du behöver inte spendera så mycket pengar eller för så många komponenter som någon som vill använda den för att spela avancerade spel. Om du känner dig säker nog att bygga en dator sedan beställa de enskilda komponenterna. Annars, många webbplats tillåter dig att designa och anpassa en dator torn som de kommer att bygga och skicka till dig.

Instruktioner

1 Välj ett moderkort som passar dina behov. Detta är den bit som bestämmer vilka andra komponenter som du kan använda och hur lätt maskinen blir att uppgradera. Ytterligare RAM och PCI-kortplatser kan du expandera på original hårdvara. Endast överväga att köpa ett moderkort med inbyggd videominne om du inte har för avsikt att använda maskinen för kraftfulla applikationer som spel.

2 Välj en processor som kommer att passa in ditt moderkort CPU-uttaget. Båda dessa komponenter måste matcha, så beroende på vilken du köper först kommer det att begränsa dina val för vad andra kan vara. Fundera på hur kraftfull du vill att processorn ska vara. Sikta på en quad core processor åtminstone och välj sedan en klockfrekvens som passar din budget och PC-krav.

3 Köp RAM som är lämplig för ditt moderkort. De flesta nya skivor använda DDR3 RAM, men vissa modeller kan fortfarande använda DDR2. Överväga 2 GB RAM-minne som det minimum som krävs, särskilt på nyare operativsystem som Vista och Windows 7. Använd 4-8 GB om du tänker använda mer kraftfulla applikationer.

4 Välj en intern seriell ATA hårddisk. Du kan köpa en 250 GB hårddisk relativt billigt som kommer att passa behoven hos en tillfällig kontorsanvändare. Om du tänker installera en massa stora applikationer eller ladda ner en hel del stora filer, investera i en större enhet.

5 Köpa en DVD-ROM-enhet så att du kan få tillgång till innehåll på DVD-skivor. Överväga att uppgradera till en DVD-re-författare om du vill spela in dina egna filer till DVD-skivor.

6 Få ett grafikkort om du tänker spela spel eller vill visa andra höga kvalitet visuellt innehåll på datorn. Majoriteten av grafikkort plug in PCI-E slots på moderkortet.

7 Köp ett nätaggregat med en effekt som stöder komponenten med den högsta effektbehovet. Läs dokumentationen som medföljer komponenter för att ta reda på deras individuella kraftbehov.

Tips

  • Använd verktyget kompatibilitet (se Resurser) att kontrollera kompatibiliteten mellan moderkort och processorer.
  • Fler kärnor betyder i allmänhet mer makt med processorer, men Intels Hyper-Threading-teknik skapar virtuella kärnor som ökar kraften i kärnorna finns på chipet.
  • Köp ett moderkort bunt att göra det lättare. Detta kommer att ge dig en kompatibel moderkort, processor och RAM inställd för datorn tornet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com